ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στη Σκόπελο η βασίλισσα του Μπαχρέιν

στη-σκόπελο-η-βασίλισσα-του-μπαχρέιν-377649

Πλημμύρισε από τουρίστες το καταπράσινο νησί των Βορείων Σποράδων

Στο λιμάνι της Σκοπέλου κάνει διακοπές η βασίλισσα του Μπαχρέιν Sabika bint Ibrahim Al Khalifa και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η βασίλισσα αφίχθη στο νησί πριν από περίπου πέντε μέρες με την πολυτελή θαλαμηγός της My Alwaeli. Το λαμπερό γιοτ που έριξε άγκυρες στην κυματοθραύστη του λιμανιού, εντυπωσιάζει με τις ανέσεις του.

Η Sabika bint Ibrahim Al Khalifa απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης και ψυχαγωγίας στις γαλαζοπράσινες παραλίες του νησιού, ενώ επισκέπτεται και τη Χώρα με διακριτική παρουσία. Προχθές γευμάτιζε σε γνωστό εστιατόριο στον Πάνορμο.

Στο μεταξύ, ο ισχυρός άνδρας της Ferrari και αναγεννητής της FIAT Σέρτζιο Μαρκιόνε αποχώρησε ικανοποιημένος από τη Σκόπελο.

Η πολυτελής θαλαμηγός του, που βρισκόταν επί μέρες αγκυροβολημένη, έπλευσε προς άγνωστο προορισμό. Επιβλητική και με θέα που κόβει την ανάσα, απέσπασε βλέμματα θαυμασμού και με τον απόπλου.

Η Σκόπελος αυτήν την περίοδο έχει πλημμυρίσει από τουρίστες. Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Χρήστο Βασιλούδη, η πληρότητα στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα αγγίζει το 100%.

Μειωμένη στο νησί λόγω της οικονομικής κρίσης είναι η παρουσία των Ελλήνων τουριστών, όπως και στα άλλα νησιά της χώρας.

Ωστόσο, η απουσία των Ελλήνων φαίνεται ότι καλύπτεται από άλλες αγορές. Αυτή τη στιγμή στο καταπράσινο νησί απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης και ψυχαγωγίες τουρίστες από πολλές ξένες αγορές.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο κύριος όγκος των τουριστών προέρχονται από Ιταλία, Αγγλία, Ολλανδία, Σκανδιναβία Γερμανία.

Το νησί πέρασε έναν δύσκολο Μάη από άποψη τουριστικής κίνησης, ενώ και ο Ιούνιος φαίνεται ότι δεν ήταν ικανοποιητικός μήνας. Σημαντικό ρόλο στην πορεία του τουρισμού έπαιξαν και οι καιρικές συνθήκες, οι εναλλαγές των οποίων δεν βοήθησαν προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Σήμερα, η Σκόπελος έχει περάσει στη φουλ τουριστική σεζόν. Έχει πλημμυρίσει από τουρίστες και φαίνεται ότι καλύπτει τα ελλείμματα των περασμένων μηνών.

Στο νησί όλοι οι επαγγελματίες είναι ικανοποιημένοι και χαμογελούν. Η Σκόπελος έχει μεγάλη τουριστική κίνηση και μάλιστα από εκλεπτυσμένες αγορές.

Η δημοτική αρχή Σκοπέλου προσπαθεί να ωθήσει περαιτέρω την τουριστική κίνηση με τη διοργάνωση πληθώρας πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Από κει και πέρα το καταπράσινο νησί έχει αμέτρητα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να αφήσει τους τουρίστες με τις καλύτερες των εντυπώσεων, τόσο με τις γαλαζοπράσινες παραλίες του όσο και με τη γραφική του χώρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου