ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στη Σκόπελο το 3ο Παγκόσμιο Συνέδριο Δαμάσκηνου

στη-σκόπελο-το-3ο-παγκόσμιο-συνέδριο-δα-371289

Μια ιδιαίτερη τιμή έχει φέτος η Σκόπελος αφού φιλοξενεί το 3ο Παγκόσμιο Συνέδριο Δαμάσκηνου. Οι εργασίες ξεκίνησαν από το πρωί της Πέμπτης 20/08 με αρκετά ενδιαφέροντα θέματα έχοντας όμως ως βάση τους “περιορισμούς στις σημερινές καλλιέργειες στην Ευρώπη”.

Η πλούσια ιστορία και η παράδοση του νησιού συνδέονται στενά με την καλλιέργεια του δαμάσκηνου καθώς οι παλαιότεροι συχνά αναφέρουν ότι τα δαμάσκηνα “έδιναν φαγητό” σε πολλές οικογένειες. Σήμερα αν και οι προσπάθειες είναι αξιόλογες δεν φτάνουν τις προσδοκίες που θέτουν οι ειδικοί. Το ξηρό (ψημένο) δαμάσκηνο αναγνωρίζεται πλέον ως προϊόν με πολύτιμα και σπάνια συστατικά και η ζήτησή του αυξάνεται με ταχύς ρυθμούς. Ως ’’super food”, αξίζει η προσπάθεια να αναπτυχθεί ευρύτερα στην εύφορη Σκόπελο, στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Η οργάνωση του Συνεδρίου έγινε με την ευγενική χορηγία του Δήμου Σκοπέλου και την υποστήριξη του Συλλόγου Ξενοδόχων Σκοπέλου. Οι εργασίες φιλοξενούνται στο Ξενοδοχείο “Αίολος” στη χώρα της Σκοπέλου από τις πρωινές ώρες μέχρι το απόγευμα. Την έναρξη του Συνεδρίου χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Χρήστος Βασιλούδης, ο πρώην Δήμαρχος Σκιάθου κ. Νικόλαος Πλωμαρίτης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Σκοπέλου κα. Μαίρη Διαμάντη. Ανάμεσα στους συνέδρους βρίσκονται ο Δρ. Theodore de Jong (Πανεπιστήμιο Καλιφόρνια), ο Δρ. Γεώργιος Ζακυνθινός (Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΙ Πελοποννήσου), ο κ. Θεόφιλος Λ. Ιωαννίδης (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ελληνορωσικών Σχέσεων) και βέβαια ο βασικός οργανωτής Δρ. Αλέξανδρος Παπαχατζής (Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλίας).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου