ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Playmobil με …σκοπελίτικες φορεσιές

playmobil-με-σκοπελίτικες-φορεσιές-346446

Πρωτότυπα στοιχεία συνθέτουν το πρόγραμμα του φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», που διοργανώνεται από τις 26 έως τις 28 Αυγούστου στη Σκόπελο, και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, έκθεση Playmobil με παραδοσιακές φορεσιές.

Κατά τη διάρκεια αυτής της τριήμερης γιορτής, το νησί θα συντονιστεί μουσικά και χορευτικά με διαφορετικές παραδόσεις και πολιτισμούς γεφυρώνοντας την Ελλάδα με τις χορευτικές παραδόσεις της Κάτω Ιταλίας, του Νεπάλ και της Ανδαλουσίας, αναδεικνύοντας την ποικιλομορφία τους, τον πλούτο και το βάθος τους.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα φιλοξενηθεί στο Αρχοντικό Βακράτσα η έκθεση ζωγραφικής των παιδιών του 2ου Νηπιαγωγείου Σκοπέλου. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Από γενιά σε γενιά», τα παιδιά άκουσαν ιστορίες από τους παππούδες του ΚΑΠΗ Σκοπέλου, από τα «παλιά χρόνια», μύθους αλλά και το πώς ζούσαν και τι παιχνίδια έπαιζαν. Όλα αυτά με τη βοήθεια της προφορικής ιστορίας, και τα νήπια αποτύπωσαν τις εντυπώσεις τους από όλα αυτά που άκουσαν σε εκπληκτικές ζωγραφιές.

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί έκθεση με χειροποίητα αντίγραφα ελληνικών παραδοσιακών φορεσιών σε φιγούρες Playmobil από τον Πέτρο Καμινιώτη, με ελεύθερη είσοδο από 26 έως 31 Αυγούστου.

H αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πλέγμα», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Σκοπέλου και με τη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, διοργανώνει το 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», προς τιμήν του αείμνηστου χοροδιδασκάλου Διαμαντή Παλαιολόγου.

Για τρεις ολόκληρες μέρες η Σκόπελος αποτελεί σημείο συνάντησης και πολιτισμικής συνεύρεσης για εκατοντάδες χορευτές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ θα αναδειχθεί σε πόλο έλξης για περισσότερους από 7.500 θεατές, που θα παρακολουθήσουν τις παραστάσεις και τις παράλληλες δραστηριότητες, ημερίδες, σεμινάρια, ανοικτές πρόβες, γλέντια, εκθέσεις, κ.λπ., του φεστιβάλ με ελεύθερη είσοδο.

Ταυτόχρονα, η Σκόπελος θα υποδεχθεί παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα ντυμένα με τις παραδοσιακές ενδυμασίες τους, που θα φέρουν ένα ξεχωριστό χρώμα σε αυτή τη τριήμερη γιορτή παράδοσης και πολιτισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου