ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αεροπορικό… άνοιγμα από Σκιάθο σε Παρίσι και Κωνσταντινούπολη

αεροπορικό-άνοιγμα-από-σκιάθο-σε-παρ-344205

Γαλλική πτήση για πρώτη φορά το ερχόμενο καλοκαίρι στο νησί

Διεθνές άνοιγμα και στοχευμένες επαφές με καινούργιες αγορές, όπως η Γαλλία, βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της δημοτικής αρχής Σκιάθου, ενώ ξεκινούν επαφές και με την Κωνσταντινούπολη, με στόχο την αεροπορική σύνδεση και προς ανατολάς.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται η συμφωνία για απευθείας αεροπορική σύνδεση της Σκιάθου με το Παρίσι μέσω της Transavia, ενώ στις 15 Οκτωβρίου προγραμματίζεται συνάντηση των δημάρχων Σκιάθου και Κωνσταντινούπολης, παρουσία εκπροσώπων αεροπορικών εταιρειών και θεσμικών φορέων του τουρισμού.

Σε πρώτη φάση ανοίγει ο δίαυλος για μια αεροπορική πτήση από Παρίσι στη διάρκεια του καλοκαιριού, με απώτερο στόχο την εδραίωση της συνεργασίας σε σταθερή βάση και έπεται συνέχεια.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα, ο οποίος επιβεβαίωσε τα προαναφερθέντα και ανέλυσε τους στόχους που έχουν τεθεί για την κάλυψη του χαμένου εδάφους και της οικονομικής ζημιάς που έχει προκαλέσει στο νησί η κατάρρευση της Thomas Cook.

«Από τότε που αναλάβαμε ως δημοτική αρχή, διαβλέπαμε τον κίνδυνο και τα προβλήματα και επειδή, ούτως ή άλλως, υπήρχε στο πρόγραμμά μας το άνοιγμα σε νέες αγορές, είχαμε έρθει σε επαφή με τον ΕΟΤ και συμμετείχαμε την περασμένη εβδομάδα στην τουριστική έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι. Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία για να έρχεται μια πτήση το καλοκαίρι από Παρίσι στο αεροδρόμιο της Σκιάθου» είπε.

Στο μεταξύ, βρίσκονται σε καλό δρόμο και οι επαφές της δημοτικής αρχής με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, με τον δήμαρχο Σκιάθου να εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «θα καλυφθεί το κενό που προκλήθηκε λόγω της κατάρρευσης της Thomas Cook, γιατί υπάρχει ζήτηση, η Σκιάθος είναι προορισμός και προκαλεί το διεθνές ενδιαφέρον με τις απαράμιλλες φυσικές ομορφιές που διαθέτει».

Εξάλλου, ζητήματαπου αφορούν στις επιχειρήσεις του νησιού που επλήγησαν από την πτώχευση της Thomas Cook συζητήθηκαν στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου, που συγκλήθηκε μετά από σχετική εισήγηση της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας.

Μεταξύ των προτάσεων που τέθηκαν από την μείζονα αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο ήταν η απαλλαγή των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί, από τον φόρο παρεπιδημούντων για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, η έκπτωση στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. σε ποσοστό 25% για τις πληγείσες επιχειρήσεις και 100% για τα καταλύματα που συνεργάζονταν αποκλειστικά με την Thomas Cook και η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου για το 2019 με αύξηση κατά 100.000 ευρώ, για επιπλέον δράσεις τουριστικής προβολής.

Ο δήμαρχος Σκιάθου ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «θα υποβληθεί στο Υπουργείο Οικονομικών το αίτημα που αφορά στον φόρο παρεπιδημούντων» ενώ σε ό,τι αφορά στη ΔΕΥΑΣ, τόνισε ότι «δεν έχουν όλες οι επιχειρήσεις σύνδεση με τη ΔΕΥΑΣ, καθώς βρίσκονται σε περιοχές που δεν υπάρχει ύδρευση και αποχέτευση και κατά συνέπεια δεν θα ευεργετηθούν από το μέτρο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου