ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Λίφτινγκ στο αεροδρόμιο Σκιάθου

λίφτινγκ-στο-αεροδρόμιο-σκιάθου-330114

Στην τελική ευθεία οι εργασίες διαμόρφωσης του εξωτερικού χώρου του αερολιμένα

Αλλάζει όψη το αεροδρόμιο της Σκιάθου με σειρά παρεμβάσεων, που αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό των υποδομών και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των επιβατών σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Eως το τέλος του έτους αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αναβάθμισης και επέκτασης στα αεροδρόμια Σάμου, Σκιάθου, Μυτιλήνης, Ρόδου και Κεφαλονιάς, τα οποία είναι μεταξύ των 14 περιφερειακών αεροδρομίων που έχουν παραχωρηθεί στη Fraport Greece.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τα έργα σε επίπεδο υποδομών έχουν ολοκληρωθεί και στο συγκεκριμένο διάστημα συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο του διεθνούς αερολιμένα «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης», ενημέρωσε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο υπεύθυνος εταιρικής επικοινωνίας της Fraport Greece Γιάννης Παπάζογλου.

Οι παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί το αεροδρόμιο της Σκιάθου περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την ολική αναδιαμόρφωση του τερματικού σταθμού, την αύξηση σε ποσοστό 40% της έκτασης του αεροσταθμού, ενώ αναδιοργανώθηκε ο χώρος στάθμευσης αεροσκαφών και εφαρμόζεται, παράλληλα, σύγχρονο σύστημα διαχείρισης αποσκευών όπως συμβαίνει σε όλα τα σύγχρονα αεροδρόμια.

«Το έργο ολοκληρώθηκε πριν από ένα μήνα περίπου και τα σχόλια που λαμβάνουμε από τους χρήστες του αεροδρομίου και τους επιβάτες είναι θετικά» ανέφερε ο κ. Παπάζογλου, ενώ προσέθεσε ότι «η Σκιάθος θα υποδεχθεί από την πρώτη μέρα της νέας τουριστικής σεζόν τους επισκέπτες σε ένα σύγχρονο, μοντέρνο αεροδρόμιο».

Ο περιβάλλων χώρος του αεροδρομίου θα είναι έτοιμος το τέλος του έτους, ενώ στα ατού των παρεμβάσεων καταγράφεται η αύξηση των τετραγωνικών στους χώρους εστίασης και αφορολόγητων ειδών.

«Η αύξηση στα τετραγωνικά είναι αποτέλεσμα της επέκτασης του αεροδρομίου, που είναι πλέον ένα διαφορετικό αεροδρόμιο» είπε.

Το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας προβλέπει την εκτέλεση έργων ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ φέτος για την αναβάθμιση των υποδομών σε έξι αεροδρόμια. Εκτός από τα πέντε αεροδρόμια στα οποία οι επενδύσεις είναι σε εξέλιξη, πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και στο Ακτιο. Περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την επέκταση του terminal κατά 2.381 τμ, την αύξηση των σταθμών check in και πυλών, σε ποσοστό 75% και 60% αντίστοιχα και τον διπλασιασμό των σημείων ασφαλείας και ελέγχου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου