ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Με «δωρεές» παραμένει όρθιο το Κ.Υ. Σκοπέλου

με-δωρεές-παραμένει-όρθιο-το-κ-υ-σκοπ-317905

Η φιλοτιμία του εναπομείναντος ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και οι δωρεές γηγενών και ξένων, «σώζουν» προς στιγμή την τιμή του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου που ακολουθεί και αυτό την τραγική μοίρα όλων των Κέντρων Υγείας που βρίσκονται σε «κώμα» εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, υλικών και ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Πριν από λίγες εβδομάδες ένα ζευγάρι ξένων που αγάπησε τη Σκόπελο και τα τελευταία χρόνια διατηρεί σπίτι στο νησί, αποφάσισε και εμπράκτως να βοηθήσει το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου

Η Βarbara Dixon και τον Alan Dixon από τη Βρετανία, γιατροί και οι δύο, προχώρησαν στην προσφορά απαραίτητου ιατροφαρμακευτικού υλικού στο Κέντρο Υγείας.

Το ζεύγος των Βρετανών γιατρών, όπως μετέδωσαν και οι ενημερωτικές ιστοσελίδες του νησιού, μόλις ενημερώθηκαν για τα μεγάλα προβλήματα και τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας αποφάσισαν να βοηθήσουν.

Ηρθαν σε επαφή με το διευθυντή Γιώργο Τριανταφύλλου και αφού ενημερώθηκαν για τις ελλείψεις συνέταξαν έναν κατάλογο με απαραίτητο διαγνωστικό και ιατροφαρμακευτικό υλικό, το οποίο μέσω Βόλου, από όπου αγοράστηκε, παραδόθηκε στο Διευθυντή του Κέντρου Υγείας, προσφέροντας ουσιαστική ανάσα.

Το Κ.Υ. Σκοπέλου παραμένει «ζωντανό» κυριολεκτικά με «τεχνητές αναπνοές».
Ελλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, κτιριολογικό είναι τα βασικότερα προβλήματα.

Οι κάτοικοι του νησιού ζητούν να γίνουν προσλήψεις μόνιμων γιατρών αλλά και άμεσα έργα συντήρησης των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Το Κέντρο Υγείας και οι σοβαρές ελλείψεις δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολούν την περιοχή με αποτέλεσμα οι αντιδράσεις που εγείρονται να είναι έντονες με τους κατοίκους του νησιού να θεωρούν ότι ο σχεδιασμός που γίνεται ουσιαστικά τους εξαιρεί κάθε φορά, με αποτέλεσμα να αισθάνονται ως πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου