ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σύνδεση με Θεσσαλονίκη ζητούν οι Βόρειες Σποράδες

σύνδεση-με-θεσσαλονίκη-ζητούν-οι-βόρε-312576

Ο Γιάννης Μπουτάρης στην ημερίδα της ΠΕΔ Θεσσαλίας που θα πραγματοποιηθεί στο Skiathos Palace

Η οικονομική και τουριστική ανάπτυξη στα νησιά των βορείων Σποράδων και η συμβολή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τη Βόρεια Ελλάδα, τίθενται στο επίκεντρο της ημερίδας της ΠΕΔ Θεσσαλίας, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Skiathos Palace της Σκιάθου, το ερχόμενο Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Η ημερίδα πραγματοποιείται στη Σκιάθο με πρωτοβουλία του Δήμου Σκιάθου και τη συμμετοχή 150 σύνεδρων, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τη Βόρεια Ελλάδα.

Στόχος της ημερίδας είναι η ανάδειξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών των Βορείων Σποράδων με τη Βόρεια Ελλάδα και τα οφέλη που προκύπτουν από την υλοποίησή της καθώς και η φέρουσα ικανότητα τουριστικής ανάπτυξης των Βορείων Σποράδων.

Τα παραπάνω υπογραμμίστηκαν στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της ΠΕΔ Θεσσαλίας στη Λάρισα, με πρωτοβουλία του δημάρχου Μουζακίου και προέδρου της ΠΕΔ, Γιώργου Κωτσού, o οποίος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη ημερίδα υλοποιείται στο πλαίσιο της πάγιας απόφασης του Δ.Σ. να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο τέσσερις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και τέσσερις ημερίδες, σε διαφορετικούς δήμους της περιφέρειας. Με αυτόν τον τρόπο η ΠΕΔ Θεσσαλίας έρχεται σε επαφή με όλα τα δημοτικά συμβούλια και δημιουργεί την κατάλληλη όσμωση ώστε να αναδειχθούν με τον καλύτερο τρόπο οι αναπτυξιακές δυνατότητες αλλά και τα σημαντικότερα προβλήματα της κάθε περιοχής.

Η σύνδεση με τη βόρεια Ελλάδα και δη τη Θεσσαλονίκη παραμένει ισχυρό αίτημα για τα νησιά, τα οποία είναι αποκλεισμένα από το συγκεκριμένο προορισμό τα τελευταία χρόνια. Η Θεσσαλονίκη και γενικότερα η Βόρεια Ελλάδα αποτελεί σημαντική πύλη εισόδου για τα νησιά των Βορείων Σποράδων, τα οποία επιδιώκουν να ανοίξει και πάλι ο ίδιος δίαυλος, προκειμένου να αυξηθεί η τουριστική κίνηση και να επιτευχθεί στην πράξη η οικονομική τους ανάπτυξη με όχημα τον τουρισμό.

«Η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι το επιστέγασμα της φετινής τουριστικής σεζόν, η οποία ήταν πολύ καλή για τη Σκιάθο και το αεροδρόμιο, το οποίο παρουσιάζει σημαντική αύξηση» όπως αναφέρει ο επιχειρηματίας Αρης Δερβένης.

Το βράδυ της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ σε κοινή συνεδρίαση με το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί θα ξεκινήσουν οι εργασίες της ημερίδας.

Χαιρετισμό θα απευθύνει στους σύνεδρους ο δήμαρχος Σκιάθου κ. Πρεβεζάνος, ενώ την έναρξη των εργασιών της ημερίδας θα κηρύξει ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Μουζακίου, Γεώργιος Κωτσός.

Στη συνέχεια ακολουθεί η εισήγηση του Γιάννη Μπουτάρη, δημάρχου Θεσσαλονίκης, με θέμα «Ακτοπλοϊκή σύνδεση Β. Ελλάδας με τα νησιά των Β. Σποράδων και οικονομική ανάπτυξη».

Ο Καθηγητής Πολεοδομίας – Χωροταξίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρης Οικονόμου, θα αναπτύξει το θέμα «Σκιάθος και Σποράδες: προοπτικές μη συμβατικής τουριστικής ανάπτυξης» και ο Διδάκτωρ Οικονομολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (Ι.Τ.Ε.Π.), Γιώργος Σώκλης θα μιλήσει με θέμα «Φέρουσα Ικανότητα Τουριστικής Ανάπτυξης: H σημασία της έννοιας και η περίπτωση των Βορείων Σποράδων».

Εκτιμάται ότι θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα από τη συγκεκριμένη διοργάνωση, τα οποία θα ανοίξουν δρόμους για την επανασύνδεση των νησιών με τη βόρεια Ελλάδα.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου