ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αγωνιούν για τον χειμώνα οι επαγγελματίες της Σκιάθου

αγωνιούν-για-τον-χειμώνα-οι-επαγγελμα-305091

Σε κλοιό προβληματισμού και αγωνίας οι επαγγελματίες στη Σκιάθο, συμμετείχαν σύσσωμοι στην προχθεσινή απεργιακή κινητοποίηση των ιδιοκτητών εστίασης, υψώνοντας φωνή διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα. Κοινός ο προβληματισμός για τον φετινό χειμώνα, με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Σκιάθου Χρήστο Δημητριάδη να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «πρέπει να βρεθεί τρόπος να γίνεται από τους αρμοδίους η αστυνόμευση στα καταστήματα, ελέγχοντας εκείνοι τα υγειονομικά πιστοποιητικά των πελατών και όχι εμείς οι επαγγελματίες».

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σε κοινή γραμμή προβληματισμού οι επαγγελματίες στη Σκιάθο, με τον πρόεδρο να επισημαίνει ότι «είναι σημαντικό να πάρει ο ίδιος ο πολίτης την ευθύνη αν είναι εμβολιασμένος ή όχι».

Κοινά παραμένουν, στο μεταξύ, τα αιτήματα για μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων από την πολιτεία. «Ζητούμε βοήθεια από την πολιτεία και από πλευράς ενίσχυσης ζητούμε να συνεχιστεί η μείωση στα ενοίκια, σε όλες τις ΔΕΚΟ και σε όλες τις τρέχουσες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, ανάλογα με τη μείωση του τζίρου που έχουμε» τονίζει ο πρόεδρος.

Δυναμικό «παρών» έδωσε ο Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Σκιάθου στις προχθεσινές κινητοποιήσεις, συνυπογράφοντας το υπόμνημα της ΟΕΒΕΜ και υπογραμμίζοντας την αντίθεση των συνδικαλιστικών οργάνων της Μαγνησίας στα νέα μέτρα της κυβέρνησης κατά της πανδημίας.

Μεταξύ των αιτημάτων, με τα οποία συμπαρατάσσονται οι επαγγελματίες της Σκιάθου, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: Αναπροσαρμογή των προστίμων, μείωση των ενοικίων για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία, παράταση μισθώσεων και η απαγόρευση εξώσεων, μείωση του ΦΠΑ στα επαγγέλματα που θίγονται άμεσα από τα μέτρα, μεταφορά των χρεών που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας στο οριστικό τέλος της, αναστολή ασφαλιστικών υποχρεώσεων όσο διαρκεί η πανδημία.

Παράλληλα καταγράφονται τα αιτήματα για άμεση θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού, μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων με νέα προγράμματα μη επιστρεπτέας προκαταβολής.

Πολλά τα αιτήματα που προτάσσουν οι επαγγελματίες, ζητώντας τη στήριξη της πολιτείας, προκειμένου να ξεπεράσουν την πανδημία και τα συνεπακόλουθα προβλήματα, τα οποία συνεχίζονται.

Σε διαρκή αγωνία οι επαγγελματίες της Σκιάθου, εκφράζουν φόβους ότι η αύξηση των κρουσμάτων θα έχει αρνητικό αποτύπωμα στις κρατήσεις για το 2022. «Ανησυχούμε για την αύξηση των κρουσμάτων» υπογραμμίζει ο κ. Δημητριάδης, ενώ προσθέτει ότι αναγκαία προϋπόθεση για να αντιμετωπιστεί η πανδημία και να επιτευχθεί η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι ο εμβολιασμός ου πληθυσμού.

Κρούοντας καμπανάκι, ο πρόεδρος επισημαίνει ότι πρέπει να αυξηθούν τα ποσοστά των εμβολιασμών για να θωρακιστεί ο πληθυσμός και να χτιστεί το επιθυμητό τείχος ανοσίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου