ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ζητούν νέα δικαστική έρευνα

ζητούν-νέα-δικαστική-έρευνα-3033

Οι συγγενείς της άτυχης 39χρονης Σόνιας Αρμακόλα που σκοτώθηκε στη Σκιάθο ζητούν να «λάμψει η αλήθεια»

Αίτηση στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Βόλου και στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας καταθέτουν οι συγγενείς της 39χρονης Σόνια Αρμακόλα που άφησε την τελευταία της πνοή στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου τον προηγούμενο Σεπτέμβριο μετά από τροχαίο στη Σκιάθο ζητώντας να επεκταθεί η δικαστική έρευνα και να συνεχιστεί η ανάκριση καθώς έχουν προκύψει στοιχεία τα οποία, όπως υποστηρίζουν, δεν ελήφθησαν υπόψη στην αρχική φάση της προανάκρισης.

Οπως αποκάλυψε πρώτος ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ οι συγγενείς της άτυχης 39χρονης μητέρας έχοντας στα χέρια τους το πόρισμα του ιδιώτη ιατροδικαστή στον οποίο ανέθεσε η οικογένεια να ερευνήσει τις συνθήκες θανάτου αλλά και τις καταθέσεις μαρτύρων και γιατρών που όμως είναι αντιφατικές μεταξύ τους, συνεχίζουν τον δικαστικό αγώνα προκειμένου να «λάμψει», όπως λένε, η αλήθεια καθώς οι ίδιοι εκτιμούν ότι ο θάνατος της 39χρονης δεν επήλθε εξαιτίας του τροχαίου.

Ο νέος δικαστικός αγώνας ξεκίνησε μετά την απόφαση της Εισαγγελίας Βόλου να ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια στον οδηγό της μηχανής στην οποία επέβαινε η άτυχη γυναίκα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Χριστόφορος Γκλαβένος μιλώντας χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ προέβη στην εκτίμηση ότι δεν ελήφθησαν υπόψη όλα τα στοιχεία για αυτό και εκδόθηκε η συγκεκριμένη απόφαση.

«Εμείς θα υποβάλλουμε αίτημα για να ζητήσουμε να συνεχιστεί η ανάκριση και να κληθούν εκ νέου οι μάρτυρες που έχουν καταθέσει και που τα όσα έχουν επισημάνει είναι αντιφατικά μεταξύ τους. Επιπλέον υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση που ανατρέπει όσα έχουν υποστηριχθεί και από την οποία προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά για τις συνθήκες υπό τις οποίες τελικά η 39χρονη έχασε τη ζωή της» τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Γκλαβένος.

Ο δικηγόρος της οικογένειας εκτιμά ότι μέσα από μία νέα δικαστική έρευνα και εκ νέου εξέταση όλων των μαρτύρων θα προκύψουν τα νέα εκείνα στοιχεία που θα συμβάλλουν ώστε να αλλάξει το κατηγορητήριο.

«Δεν αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία για αυτό και η απόφαση μιλά για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Ζητάμε να διαταχθεί περαιτέρω έρευνα και τότε θα βγούνε στο φως όλα τα στοιχεία που επικαλείται η οικογένεια μέσω των εγγράφων και των πληροφοριών που έχει συγκεντρώσει» συμπλήρωσε ο Χρ. Γκλαβένος.

Η οικογένεια φέρεται να πιστεύει πως η Σόνια Αρμακόλα έπεσε θύμα ξυλοδαρμού πριν το τροχαίο ατύχημα το βράδυ της 10ης Σεπτεμβρίου 2015.

«Υπάρχουν πληροφορίες ότι είχε δεχτεί λίγο πριν το τροχαίο, χτύπημα στο κεφάλι. Αυτό που πρέπει να πούμε είναι ότι έχουμε πολλές μαρτυρίες ανώνυμες αλλά πρέπει να βρεθούν άνθρωποι να μιλήσουν να πουν αν άκουσαν κάτι, αν είδαν κάτι, αν ισχύει κάτι διαφορετικό από αυτό που μας είπαν, ενώ η αστυνομία ενημερώθηκε μία ημέρα αργότερα για το τροχαίο» επανέλαβε από την πλευρά του χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Κώστας Τσάκαλος, γαμπρός της άτυχης 39χρονης, απευθύνοντας έκκληση σε όσους γνωρίζουν «πρόσωπα και πράγματα» να μιλήσουν.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου