ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Λιγότερες γαλάζιες σημαίες στη Σκιάθο

λιγότερες-γαλάζιες-σημαίες-στη-σκιάθ-296516

Πρωτοβουλίες τοπικών Συλλόγων για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων

Η μείωση του αριθμού των ακτών της Σκιάθου που κατέχουν γαλάζιες σημαίες, η οποία σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, οφείλεται «στην αδυναμία του Δήμου να στηρίξει την υποψηφιότητα των ακτών» αποτέλεσε την αφορμή για την ανοιχτή συνάντηση που διοργανώνουν η Ενωση Ξενοδόχων Σκιάθου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης.

Στην εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Απριλίου, στις 10:30πμ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου, θα παρουσιασθούν τα προγράμματα «Γαλάζιες Σημαίες» που αφορά στις ακτές και «Green Key» που αφορά στα ξενοδοχεία.

«Αφορμή της πρωτοβουλίας μας είναι η δραματική μείωση των βραβεύσεων των ακτών της Σκιάθου με «Γαλάζιες Σημαίες» και η μικρή συμμετοχή των ξενοδοχείων στο πρόγραμμα «Green Key» επισημαίνουν οι διοργανωτές της παραπάνω εκδήλωσης.

Σε επιστολή της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος» επισημαίνεται ότι : «Ο λόγος για τον οποίο μειώθηκε, προ ετών, ο αριθμός των βραβευμένων ακτών της Σκιάθου ανάγεται καθαρά, στην αδυναμία του Δήμου να στηρίξει την υποψηφιότητα των ακτών. Είναι γεγονός ότι η Σκιάθος είναι ένας προορισμός με πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα και πολύ λυπούμαστε που παρουσιάζει τόσο χαμηλό αριθμό βραβευμένων με τη Γαλάζια Σημαία ακτών αλλά και ξενοδοχειακών μονάδων με Green Key».

Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Συνεργασίας που υπογράφηκε τον περασμένο Οκτώβριο μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και της ΕΕΠΦ και αναφέρεται στην προώθηση της καμπάνιας για τον Πράσινο Τουρισμό της χώρας, «ένας από τους βασικούς κοινούς μας στόχους είναι η αύξηση, του αριθμού των βραβευμένων ακτών στην Ελλάδα ώστε να καταλάβει την πρώτη θέση παγκοσμίως. Θεωρούμε ότι η εξαιρετική φυσική ποιότητα των ακτών μας δικαιολογεί απολύτως αυτό το στόχο.

Ως κοινωνία των πολιτών, φέρουμε την ευθύνη και την υποχρέωση να προστατεύσουμε και να αναδεικνύουμε με κάθε δυνατό μέσο, τους μοναδικούς τόπους φυσικού κάλλους της Σκιάθου» υπογραμμίζουν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος».

Την παρουσίαση των προγραμμάτων θα κάνουν οι υπεύθυνοι συντονισμού των προγραμμάτων στην Ελλάδα Δαρεία Νεφέλη Βουρδουμπά και Σεραφείμ Χατζησκάκης αντίστοιχα. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν αναλυτικά για τη διαδικασία και τις υποχρεώσεις που θα πρέπει να αναλάβουν είτε είναι όμοροι σε ακτή για το πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες», είτε ως ξενοδόχοι για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Green Key».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου