ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αιτήθηκαν παράταση ερευνών για τον 30χρονο Θεσσαλονικιό

αιτήθηκαν-παράταση-ερευνών-για-τον-30χρ-295809

Περισσότερο χρόνο για τη συγκέντρωση των απαιτούμενων στοιχείων και την ολοκλήρωση της έρευνας για τις συνθήκες εξαφάνισης του 30χρονου Θεσσαλονικιού Γιώργου Καραμιχαηλίδη αιτήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, και έλαβε η λιμενική αρχή Αλοννήσου.

Η λιμενική αρχή Αλοννήσου λαμβάνει καταθέσεις και συγκεντρώνει στοιχεία στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διατάχθηκε για το εάν υπήρξε έκθεση σε κίνδυνο του 30χρονου αγνοούμενου.

Ο Γιώργος Καραμιχαηλίδης εξαφανίστηκε από το αλιευτικό καταφύγιο όρμου Βότση στις 30 Αυγούστου 2016, και έκτοτε δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής. Στην Αλόννησο βρισκόταν για διακοπές με τη σύντροφό του.

Εκείνοι που τον είδαν για τελευταία φορά, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν δύο ψαράδες. Ο 30χρονος απομακρυνόταν στα ανοιχτά της θάλασσας κολυμπώντας.

Η λιμενική αρχή Αλοννήσου πραγματοποίησε τρεις κύκλους ερευνών για τον εντοπισμό του και όλες απέβησαν άκαρπες. Χωρίς αποτέλεσμα -τουλάχιστον προς στιγμήν- φαίνεται ότι απέβησαν και οι έρευνες που έγιναν στις 30 Ιουλίου 2017 με πρωτοβουλία της οικογένειας του αγνοούμενου.

Η οικογένεια του 30χρονου πέρυσι τον Φεβρουάριο είχε καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για έκθεση σε κίνδυνο, ενώ είχε υποβάλει και συμπληρωματικά στοιχεία στον φάκελο της υπόθεσης.

Ο νομικός σύμβουλός της, Σπύρος Δεσύλλας, είχε δηλώσει τότε ότι οι τελευταίοι άνθρωποι που είδαν τον 30χρονο, οι δύο ψαράδες, τον άφησαν στη θάλασσα ενώ θα έπρεπε να τον περιθάλψουν.

Επίσης, είπε ότι η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ» έχει συγκεντρώσει και νέα στοιχεία γύρω από την υπόθεση.

Το λιμεναρχείο Αλοννήσου κλήθηκε τότε από την Εισαγγελία Βόλου να συνεχίσει τις έρευνες.

Η οικογένεια του αγνοούμενου είχε αιτηθεί μεταξύ άλλων να σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, και τα ρούχα και τα αντικείμενα που είχαν εντοπιστεί στη θάλασσα και ανήκαν στον 30χρονο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου