ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στο πλευρό των πληγέντων επαγγελματιών

στο-πλευρό-των-πληγέντων-επαγγελματι-291187

Σημαντικές έως και ολοσχερείς ζημιές έχουν υποστεί τουλάχιστον 50 με 60 επιχειρήσεις στη Σκόπελο εξαιτίας της καταστροφικής πλημμύρας που έπληξε την περιοχή. Επιτροπή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας μετέβη στο νησί και ενημέρωσε χθες στη συνάντηση των προέδρων των πρωτοβάθμιων Σωματείων που συγκάλεσε η Ομοσπονδία, με τη συμμετοχή και του εκπροσώπου της ΓΣΕΒΕΕ Γιάννη Βάρδα, ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για άμεση χρηματοδότηση από το ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο προκειμένου οι επιχειρήσεις να μπορούν άμεσα να σταθούν στα πόδια τους.

Τα μέλη της Επιτροπής κ. κ. Ευάγγελος Λαλίτσας, Νικόλαος Τσίρος και Βασίλης Καραλής συναντήθηκαν με τις αρχές του νησιού, τους επαγγελματίες, τους βιοτέχνες και τους εμπόρους και κατέγραψαν τα προβλήματά τους.

Η επιτροπή ανέλυσε επίσης τις προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ μετά από σειρά τηλεφωνικών επαφών με την ΟΕΒΕΜ προς τα συναρμόδια υπουργεία.

Στη συνάντηση επισημάνθηκε ότι θα συγκροτηθεί επιτροπή από όλους τους παραγωγικούς φορείς με τη συνδρομή δικηγόρου της ΓΣΕΒΕΕ και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Η ΟΕΒΕΜ όπως επισημάνθηκε θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους του νησιού (κ. Σκλάβος Γεώργιος υπεύθυνος συντονιστικής επιτροπής πληγέντων Σκοπέλου) με σκοπό την υποστήριξη τους και την παροχή συμβουλών σε νομικά και οικονομικά θέματα.

Να επισημανθεί ότι η συνάντηση αποφάσισε η Ομοσπονδία να προχωρήσει στη συγκρότηση επιτροπής εκτάκτων αναγκών η οποία θα επιλαμβάνεται θέματα θεομηνιών, ακραίων καιρικών φαινομένων, πυρκαγιών κ.τ.λ. οι οποίες θα πλήττουν επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που πρότεινε η ΓΣΕΒΕΕ είναι η δημιουργία μίας κεντρικής συντονιστικής υπηρεσίας εξυπηρέτησης έκτακτης ανάγκης για επιχειρήσεις, η πλήρης αποζημίωση της ιδιόκτητης επαγγελματικής στέγης, η κάλυψη των εξόδων μετεγκατάστασης για τις επιχειρήσεις που στεγάζονται σε ακατάλληλα κτίρια, η αποζημίωση για τα καταστραμμένα εμπορεύματα και τις πρώτες ύλες, καθώς και άλλα για ασφαλιστικές – φορολογικές ελαφρύνσεις, κοινωνική προστασία – κοινωνική συνοχή, απελευθέρωση των κεφαλαιακών ελέγχων καθώς και των πόρων από προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου