ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Παρέμβαση ξενοδόχων της Σκοπέλου

παρέμβαση-ξενοδόχων-της-σκοπέλου-269969

Σε ευθεία γραμμή με τα αιτήματα των πληγέντων από τη θεομηνία και της τοπικής κοινωνίας βρίσκονται οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν οι ξενοδόχοι της Σκοπέλου, συμμετέχοντας στην κοινή προσπάθεια ανασυγκρότησης του νησιού. Οι επικεφαλής της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου βρίσκονται σε επικοινωνία με όλους τους τοπικούς φορείς, προσβλέποντας στην από κοινού προώθηση των βασικών αιτημάτων του νησιού. Στις άμεσες προθέσεις της προέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, Μαίρης Διαμάντη, είναι η συνάντηση με όλους τους συναρμόδιους φορείς, προκειμένου να καθοριστεί το κοινό πλαίσιο δράσης για την ικανοποίηση των αιτημάτων του νησιού.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η παραπάνω συνάντηση, ενώ όπως ανέφερε η κ. Διαμάντη, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ «στόχος μας είναι να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το νησί, προωθώντας από κοινού τα αιτήματα που υπάρχουν». Σημείο αναφοράς των προσπαθειών που θα υλοποιηθούν, είναι η καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες και η αποκατάσταση των υποδομών που έχουν καταστραφεί λόγω της πρόσφατης θεομηνίας.

Η πρόθεση της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό για τη συνδρομή του νησιού είναι δεδομένη και γι’ αυτό το λόγο, εξάλλου, θα επιδιωχθεί η συντονισμένη υλοποίηση του στόχου, με βάση τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

«Θα επιδιώξουμε συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς εντός της ερχόμενης εβδομάδας, για να συζητήσουμε τις προοπτικές της από κοινού διεκδίκησης των αιτημάτων του νησιού. Τα προβλήματα είναι κοινά για όλους και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε για την επίλυσή τους. Ο δήμαρχος είχε συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, έχει ανοίξει το δρόμο των επαφών με την πολιτεία και στόχος μας είναι να συνδράμουμε την προσπάθεια και να προχωρήσουμε, με πιο ολοκληρωμένες αποφάσεις και αιτήματα» όπως υπογράμμισε η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων της Σκοπέλου.

Παράλληλα η κ. Διαμάντη εμφανίζεται αισιόδοξη για το μέλλον, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι η επόμενη τουριστική χρονιά θα εξελιχθεί χωρίς προβλήματα, με δεδομένο και το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώνουν αρκετοί τουριστικοί πράκτορες του εξωτερικού για το νησί. Τα πρώτα δείγματα, εξάλλου, είναι θετικά, ενώ όπως εκτιμάται, οι πρώτες προκρατήσεις δείχνουν προς την ίδια κατεύθυνση.

Πάγια θέση της ίδιας είναι ότι θα δοθούν τα κονδύλια για την έγκαιρη αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί από τη θεομηνία σε επιχειρήσεις, οικείες αλλά και υποδομές του νησιού. «Πιστεύω ότι θα προστατεύσουν τη Σκόπελο η οποία είναι ένα όμορφο νησί, κατασκευάζοντας τις απαραίτητες υποδομές και κυρίως τις αντιπλημμυρικές ζώνες που θα εξασφαλίσουν την προστασία του νησιού από μελλοντικά προβλήματα» όπως επεσήμανε η πρόεδρος της τοπικής ένωσης ξενοδόχων.

Οι τοπικές δυνάμεις κινούνται με πνεύμα σύμπνοιας και αλληλεγγύης, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των πληγέντων και του δήμου Σκοπέλου. Πρώτη προτεραιότητα είναι η διευθέτηση των υποδομών και η εξασφάλιση των αποζημιώσεων στους πληγέντες, προκειμένου σε επόμενη φάση να αναζητηθούν πόροι για την ευρύτερη τουριστική προβολή του νησιού.

Επιστολή δημάρχου

Ευχαριστήρια επιστολή προς τους βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Μεïκόπουλο, Κατερίνα Παπανάτσιου και Μάκη Μπαλλή απέστειλε χθες ο δήμαρχος Σκοπέλου, «για το ενδιαφέρον που επέδειξαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα». Στην ίδια επιστολή, ο κ. Βασιλούδης επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Θεωρώ την έως τώρα συμβολή σας σημαντική στην προσπάθειά μας να γνωστοποιήσουμε στα κυβερνητικά στελέχη το μέγεθος των καταστροφών που έχει υποστεί το νησί μας και συνακόλουθα να αναζητήσουμε τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία και τις βέλτιστες διοικητικές και πολιτικές πρωτοβουλίες, ώστε η Σκόπελος να επουλώσει τις πληγές της το συντομότερο δυνατόν».

Επίσης, ο δήμαρχος απηύθυνε ευχαριστήρια επιστολή προς τον υπεύθυνο της Συντονιστικής Επιτροπής του ΚΑΠΗ κ. Χρήστο Χρυσοφό και τους υπαλλήλους του Εντευκτηρίου του ΚΑΠΗ για τις υπηρεσίες που παρείχαν « στον τομέα της φιλοξενίας του Κλιμακίου του Μηχανικού που επιχειρούσε στο νησί μας για την αντιμετώπιση των καταστροφών από τις πλημμύρες». Παράλληλα ο κ. Βασιλούδης εξήρε την «υψηλή αίσθηση καθήκοντος, τη διάθεση για προσφορά» των στελεχών του ΚΑΠΗ, που τους καθιστά «παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους δημότες μας και άξιους πολλών συγχαρητηρίων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου