ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αναβιώνουν παλιά έθιμα

αναβιώνουν-παλιά-έθιμα-238314

Αποκριάτικες εκδηλώσεις διοργανώνονται και στα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων, με επίκεντρο την αυριανή, Κυριακή της Αποκριάς. Στη Σκιάθο τον πρώτο λόγο έχουν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του νησιού, και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης, που διοργανώνουν αποκριάτικη εκδήλωση στην παραλία της Σκιάθου, με την τεχνική υποστήριξη του Δήμου και τη συμμετοχή των κατοίκων του νησιού.

Στη γειτονική Σκόπελο αναβιώνουν ήθη κι έθιμα ετών, αύριο Κυριακή της Αποκριάς, με τις «Καλές» να σεργιανούν τα σοκάκια του νησιού, με την φροντίδα του Δήμου Σκοπέλου. Το παμπάλαιο τοπικό έθιμο αναβιώνει κατά κανόνα την Κυριακή της Τυρινής, με την συμμετοχή πολλών κατοίκων του νησιού, οι οποίοι ντυμένοι με τις καλές παραδοσιακές τοπικές φορεσιές, θα σεργιανίσουν στις γειτονιές του νησιού, για να καταλήξουν στην παραλία και συγκεκριμένα στον χώρο του Δημοτικού Καφενείου, όπου θα κορυφωθεί το γλέντι.

Αποκριάτικες εκδηλώσεις διοργανώνονται, ταυτόχρονα, στο Ελιος και τη Γλώσσα, με την φροντίδα των κατά τόπους πολιτιστικών συλλόγων και ανάλογες κεφάτες πινελιές.

Σε ανάλογους ρυθμούς κινείται και η Αλόννησος, όπου αύριο, Κυριακή της Αποκριάς, θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο καρναβάλι, που περιλαμβάνει καρναβαλιστές και άρματα και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αλοννήσου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το εναρκτήριο λάκτισμα του κεφιού θα δοθεί στη 1.30 το μεσημέρι, έξω από τον χώρο του Δημαρχείου Αλοννήσου και θα ακολουθήσει παρέλαση αρμάτων, αλλά και πεζοπόρων καρναβαλιστών, οι οποίοι θα κατευθυνθούν διαδοχικά στην παραλία, στον οικισμό της Βότσης, για να επιστρέψουν στην συνέχεια στο σημείο εκκίνησης, με κέφι, γλέντι, χορό, ποτά και άλλα εδέσματα. Το κέφι απογειώνεται με το κάψιμο του καρνάβαλου.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου