ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Με ιδιώτες η διακομιδή ασθενών στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου

με-ιδιώτες-η-διακομιδή-ασθενών-στο-κέν-229313

Τονίζει σε ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος ζητώντας να ληφθεί άμεσα πρωτοβουλία προκειμένου να καλυφθούν τα οργανικά κενά στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου.

Η ερώτηση του βουλευτή έχει ως εξής: «Το Κέντρο Υγείας Σκιάθου εδώ και αρκετό διάστημα παραμένει χωρίς οδηγό ΕΚΑΒ. Συγκεκριμένα, το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Σκιάθου βρίσκεται καθηλωμένο, καθώς η σύμβαση του μοναδικού οδηγού που εργαζόταν στο Κέντρο Υγείας έληξε και δεν έχει γίνει ακόμη καμία ενέργεια από πλευράς υπουργείου, προκειμένου να δοθεί λύση στο φλέγον ζήτημα που απασχολεί το νησί των Βορείων Σποράδων.

Για το Κέντρο Υγείας του νησιού προβλέπονται πέντε οργανικές θέσεις οδηγών – διασωστών εκ των οποίων καμία δεν έχει καλυφθεί με μόνιμο προσωπικό. Οι ανάγκες του νησιού για την ώρα καλύπτονται από ιδιώτες και ιδιωτικά αυτοκίνητα, γεγονός που επαναλαμβάνεται ακόμη και το καλοκαίρι που το νησί σφύζει από τουρίστες.

Η απόφαση του υπουργείου Υγείας να παρατείνει τις συμβάσεις επικουρικού προσωπικού δεν αποτελεί τη λύση στο χρόνιο πρόβλημα του νησιού. Αξίζει να αναφερθεί πως το Κ.Υ. Σκιάθου είναι η μοναδική δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη Θεσσαλία, στην οποία δεν υπάρχει ούτε ένας οδηγός – διασώστης.

Το υπουργείο Υγείας οφείλει να επιληφθεί άμεσα του ζητήματος και να μεριμνήσει ώστε να καλυφθούν τα οργανικά κενά του Κ. Υ. Σκιάθου με μόνιμο προσωπικό, διασφαλίζοντας τη Δημόσια Υγεία στο νησί των Βορείων Σποράδων.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. υπουργός:

  1. Πώς αιτιολογεί την ανεπίτρεπτη εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει το Κέντρο Υγείας Σκιάθου, με το ασθενοφόρο καθηλωμένο λόγω έλλειψης οδηγού και τις διακομιδές των ασθενών επισκεπτών και κατοίκων του νησιού να πραγματοποιούνται με ιδιωτικά μέσα και ταξί;
  2. Πότε θα αναλάβει πρωτοβουλία το υπουργείο ώστε να καλυφθούν τα οργανικά κενά στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου;».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου