ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κοινή εκδήλωση μέσω skype

κοινή-εκδήλωση-μέσω-skype-199935

Newport και Σκιάθος αντάλλαξαν ευχές και επικοινώνησαν με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Δεσμοί καρδιάς συνδέουν τους Σκιαθίτες μετανάστες του Newport, με το νησί τους και στο πλαίσιο αυτό ενίσχυσαν την ίδρυση του Ναυτικού Μουσείου Σκιάθου, προσφέροντας το ποσό των 3.260 δολαρίων.

Στο μεταξύ, κοινή εκδήλωση με γιορτινό χρώμα πραγματοποίησαν ταυτόχρονα τα αδελφοποιημένα νησιά Newport και Σκιάθος, η οποία παρουσιάστηκε μέσω skype.

Οι Σκιαθίτες μετανάστες του Newport, πρόσφατα ενίσχυσαν την ίδρυση του Ναυτικού Μουσείου Σκιάθου με 3.260 δολάρια, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι δεν ξεχνούν το νησί τους, με το οποίο τους συνδέουν δεσμοί κ.α. Η εκδήλωση με Χριστουγεννιάτικα κάλαντα διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος» και το Newport Skiathos Club. Την εκδήλωση άνοιξε από το Newport, η Chrissy Logothets, πρόεδρος του Newport Skiathos Club, η οποία παρουσίασε το πρόγραμμα της εκδήλωσης και δήλωσε πως: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για τη συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος» και το Newport Skiathos Club, μέσα από την οποία αναθερμάνθηκαν οι δεσμοί μεταξύ των δύο αδελφοποιημένων πόλεων. Είναι η τρίτη φορά που συνδιοργανώνουμε εκδήλωση, στο διάστημα περίπου δύο χρόνων που ξεκίνησε η συνεργασία μας».

Στη συνέχεια η χορωδία «The Very Merry Dickens Carolers», η οποία είναι ιδιαίτερα γνωστή στην Πολιτεία Rhode Island, όπου ανήκει η πόλη του Newport, αλλά και στις Πολιτείες της Νέας Υόρκης, Μασαχουσέτης και Κονέντικατ, παρουσίασε γνωστά χριστουγεννιάτικα κάλαντα μεταφέροντας το κλίμα των εορτών και τον ενθουσιασμό των Χριστουγέννων.

Με τη φράση «Να τα πούμε;», που προαναγγέλλειαλλά και επιβάλλει τη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε η χορωδία ΦΩ. Σ. (ΦΩνούλες Σκιάθου) του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου, η οποία συγκίνησε με τον άψογο συγχρονισμό και το πηγαίο ταλέντο. Με ιδιαίτερη ζωντάνια η χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου, εντυπωσίασε με χριστουγεννιάτικα κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Η εκδήλωσε έκλεισε με τα κάλαντα της Σκύρου, σε ένα σόλο acapella, με τη μελωδική φωνής της καθηγήτριας μουσικής, κυρίας Φανής Μπαρμπή, η οποία διευθύνει τη χορωδία του Συλλόγου.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος», Θοδωρής Τζούμας ανέφερε ότι: «Τόσο η συχνότητα των εκδηλώσεών μας, όσο και η ένθερμη συμμετοχή, αποδεικνύουνπως η καρδιά της Σκιάθου χτυπά και στο Newport. Στα 150 χρόνια που πέρασαν, οι Σκιαθίτες μετανάστες του Newport, δεν ξέχασαν ποτέ τη γενέτειρά τους, και υπήρξαν γενναιόδωροι, υποστηρίζοντας οικονομικά τις οικογένειές τους αλλά και αναλαμβάνοντας την αναστήλωση μνημείων, ενώ πρόσφατα ενίσχυσαν την ίδρυση του Ναυτικού Μουσείου Σκιάθου με 3.260 δολάρια. Ισως να μηνμπορέσουμε ποτέ να σας ανταποδώσουμε, όλα αυτά που εσείς έχετε προσφέρει στον τόπο σας, αυτό που μπορούμε σίγουρα, τόνισε ο ίδιος, είναι να σας καλωσορίζουμε εγκάρδια στο νησί μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου