ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τράβηξε «χειρόφρενο» η Αποκεντρωμένη για τις δημοτικές συγκοινωνίες στη Σκιάθο

τράβηξε-χειρόφρενο-η-αποκεντρωμέν-175605

Ακυρώθηκε η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για παράταση της σύμβασης στις δημοτικές συγκοινωνίες

Νέα τροπή λαμβάνει το ζήτημα της δημοτικής συγκοινωνίας στη γραμμή Σκιάθος – Κουκουναριές, μετά την ακύρωση της κατά πλειοψηφία απόφασης του δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Η πρόταση που κατέθεσαν από κοινού οι παρατάξεις της μείζονος και της ελάσσονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Σκιάθου για παράταση της σύμβασης, συγκροτώντας μέτωπο με ευθείες βολές κατά της δημοτικής αρχής, δεν επικυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Υπενθυμίζεται ότι με βάση την πρόταση των παρατάξεων της μείζονος και της ελάσσονος μειοψηφίας που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο, είχε εγκριθεί η παράταση της σύμβασης με τους λεωφορειούχους μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.

Στο σκεπτικό της απόφασης ακύρωσης του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, επισημαίνεται ότι: «Η παραχώρηση της μικροσυγκοινωνίας για τις χαρακτηριζόμενες νέες άγονες γραμμές γίνεται υπέρ του δήμου ή της κοινότητας που η άγονη γραμμή θα εξυπηρετήσει. Εφόσον ο ΟΤΑ δηλώσει ότι δεν επιθυμεί την ανάληψη της μικροσυγκοινωνίας, ο νομάρχης απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα που συγκεντρώνουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις», με τον συντονιστή της αποκεντρωμένης, να αποφαίνεται ότι «σε κάθε περίπτωση έχουμε την άποψη πως η αρχή που παραχωρεί τη συγκοινωνία δεν είναι ο ΟΤΑ α βαθμού αλλά οικείος ΟΤΑ β βαθμού».

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Πλωμαρίτης δήλωσε από την πλευρά του ότι «θα συνεχίσουμε να προασπιζόμαστε τα οικονομικά συμφέροντα του δήμου, ζητώντας να δοθεί μια οικονομικά ωφέλιμη λύση προς όφελος όλων των δημοτών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου