ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εργα υποδομής στα νησιά των Σποράδων

εργα-υποδομής-στα-νησιά-των-σποράδων-164004

Αλλάζει όψη η παραλιακή ζώνη της Σκοπέλου, νέα πεζοδρόμια στην επαρχιακή οδό Σκιάθου – Κουκουναριών

Αλλάζει η εικόνα της παραλιακής ζώνης του λιμανιού Σκοπέλου, με έργο προϋπολογισμού 920.000 ευρώ που προωθείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και περιλαμβάνει ανάπλαση, διαμόρφωση και διευθέτηση όμβριων υδάτων εντός χερσαίας ζώνης. Στο συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνεται σειρά παρεμβάσεων, που θα βελτιώσει την εικόνα του χώρου, καθιστώντας τον παράλληλα πιο λειτουργικό. Συγκεκριμένα προβλέπεται η κατασκευή τριών εσχαρών και αγωγού ομβρίων από τσιμεντοσωλήνες, που θα ανακόπτουν τα όμβρια και θα τα οδηγούν στο φρεάτιο διακλάδωσης και από εκεί στη θάλασσα.

Επίστρωση κυβόλιθων από πέτρα Πηλίου εντός του παραλιακού δρόμου από είσοδο παλιού λιμανιού έως τον προσήνεμο μόλο και διαχωρισμός του δρόμου από την πλακόστρωση των πεζοδρομίων, η κατασκευή νέου ασφαλτικού, ώστε να δοθούν οι κατάλληλες κλίσεις προς τα φρεάτια ομβρίων (εσχάρες).

Κατασκευή πλακόστρωτων εκατέρωθεν του δρόμου με πλάκες Πρόπαν ακανόνιστες μέχρι το προσήνεμο μόλο, τοποθέτηση παραδοσιακών καθιστικών από χυτοσίδηρο και δοκιμές φυσικού ξύλου καθώς και προστατευτικών κολονακίων πεζοδρομίων κατά μήκους του δρόμου προς την πλευρά της παραλίας. Καθ’ όλο το μήκος της παραλίας, εξάλλου, θα τοποθετηθούν έγχρωμες πλάκες δαπέδου για ΑμΕΑ.

Στο μεταξύ, στη δημοπράτηση του έργου συντήρησης της επαρχιακής οδού Σκιάθου – Κουκουναριών με πεζοδρόμηση προχωρεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας υπέγραψε τη έγκριση διάθεση πίστωσης ύψους 300.000 ευρώ και το έργο αφορά στην κατασκευή πεζοδρομίων σε επιλεγμένες θέσεις της επαρχιακή οδού Σκιάθου- Κουκουναριών.

«Σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις υπηρεσίες μας υλοποιούμε ένα σημαντικό έργο υποδομής για τη Σκιάθο. Πρόκειται για έργο ουσίας που αλλάζει την εικόνα στην επαρχιακή οδό Σκιάθου – Κουκουναριών ενισχύοντας την ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού. Με έργα προσδίδουμε προστιθέμενη αξία στις περιοχές μας και ενισχύουμε την αναπτυξιακή προοπτική τους» τόνισε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Στοιχεία έργου

Η προσαρμογή και κατασκευή των νέων πεζοδρομιών στο υφιστάμενο σώμα της οδού θα γίνει με τομή του οδοστρώματος με χρήση ασφαλτοκόπτη, εν συνεχεία θα γίνει εκσκαφή γαιών, τοποθέτηση κράσπεδων οδοποιίας, τοποθέτηση οδοστρωσίας, τοποθέτηση οπλισμού και σκυροδέτηση της επιφάνειας έδρασης του πεζοδρομίου και στο τέλος τοποθέτηση των πλακών πεζοδρομίου. Σε τμήματα όπου η οδός βρίσκεται όρυγμα, θα κατασκευαστεί στηθαίο από σκυρόδεμα δίπλα στα νέα πεζοδρόμια, για την συγκράτηση των πρανών της οδού εκτός της επιφάνειας των νέων πεζοδρομίων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου