ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σκιάθος: Ξεσηκωμός με Ιταλούς που δεν μπαίνουν σε καραντίνα

σκιάθος-ξεσηκωμός-με-ιταλούς-που-δεν-μ-157688

Την παρέμβαση της Αστυνομίας για την προστασία της δημόσιας υγείας ζήτησε ο δήμαρχος του νησιού* Διέμεναν σε πανσιόν που είναι ανοιχτή παρά τις απαγορεύσεις

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στο νησί της Σκιάθου, μόλις έγινε γνωστό ότι δύο Ιταλοί επαγγελματίες από την Ιταλία βρίσκονται στο νησί αναζητώντας να αγοράσουν επαγγελματική στέγη. Ο δήμαρχος Θοδωρής Τζούμας αφού τους εντόπισε ζήτησε να μεταβούν στο Κέντρο Υγείας προκειμένου να εξεταστούν στο πλαίσιο των όσων προβλέπει ο νόμος για όσους φτάνουν στην Ελλάδα από χώρες που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό και να μπούνε σε καραντίνα.

Σύμφωνα με τα όσα επισήμανε ο κ. Τζούμας στο taxydromos.gr οι Ιταλοί αρνήθηκαν και συνέχισαν να κυκλοφορούν στο νησί αμέριμνοι και χαλαροί σαν να μη συμβαίνει τίποτα, με αποτέλεσμα να επιστρατευθεί η Αστυνομία. Άνδρες του ΑΤ Σκιάθου τους αναζήτησαν και όταν τους εντόπισαν τους περίμενε μία ακόμη δυσάρεστη έκπληξη. Οι δύο Ιταλοί διέμεναν σε πανσιόν του νησιού, η οποία ήταν εν λειτουργία παρά την απαγόρευση που ισχύει για τα καταλύματα! Παρά τις οδηγίες της Αστυνομίας οι δύο Ιταλοί αρνήθηκαν και πάλι να αποχωρήσουν. Ισχυρίστηκαν ότι βρίσκονται εδώ και 10 ημέρες στην Ελλάδα και ότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα!

«Υπάρχουν κενά στον νόμο και δεν ξέρουμε πώς να διαχειριστούμε την κατάσταση, υπογράμμισε ο κ. Τζούμας, απευθύνοντας έκκληση ώστε να βρεθεί το πλαίσιο που θα «θωρακίσει» νησιά όπως η Σκιάθος που δέχονται μεγάλο όγκο επισκέψεων αλλοδαπών, δεν υπάρχει όμως η αντίστοιχη υποδομή για να ελεγχθούν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου