ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στήριξη σε 60 άπορες οικογένειες

στήριξη-σε-60-άπορες-οικογένειες-156084

Απολυμαντικά και γάντια διένειμε ο Δήμος Σκιάθου, που συνέστησε δομή κοινωνικής αλληλεγγύης

Απολυμαντικά και γάντια διένειμε σε περισσότερες από 60 άπορες οικογένειες ο Δήμος Σκιάθου και εφοδίασε με αντισηπτικά και απολυμαντικά το Κέντρο Υγείας, το Αστυνομικό Τμήμα, το Λιμεναρχείο, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, το ΙΚΑ και τα ΕΛΤΑ.

Την ίδια στιγμή προχώρησε στη σύσταση δομής κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης, προκειμένου να συνδράμει όσους έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, παραμένοντας στο σπίτι τους, εξαιτίας του κορονοϊού. Αρμόδιος προϊστάμενος για τη δομή ορίστηκε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Νικόλαος Λιακόπουλος, ενώ το έργο του αντιδημάρχου θα συνεπικουρεί η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος κοινωνικής πολιτικής Σταματίνα Χονδρονικολή. Aρμόδιος υπάλληλος ορίστηκε ο Γεώργιος Τσάμτσας.

Βασικές αρμοδιότητες της δομής κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης, είναι η καταγραφή των κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν. Η καταγραφή των άπορων και οικονομικά αδύνατων κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν κατά δήλωσή τους.

Ειδικότερα, η δομή αναλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας σε άτομα που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από το σπίτι τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν, όπως οι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών, άτομα ΑμεΑ χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον και χρόνιοι πάσχοντες από νοσήματα που απειλούνται από τον κορονοϊό (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί). Στόχος είναι η εξασφάλιση της πρόσβασής τους στα βασικά αγαθά που αφορούν την διατροφή και την υγεία τους, με τον συντονισμό των εμπλεκόμενων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων. Θα αξιολογείται κάθε αίτημα και θα δίνεται λύση σε θέματα, όπως π.χ. παράδοση φαρμάκων, τροφίμων, ζητήματα άμεσης διεκπεραίωσης με δημοτικές υπηρεσίες κ.α.

Η καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών θα γίνεται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08:00 έως 16:00, στα τηλέφωνα: 24273 50100, 24273 50101, 24273 50104, 24273 50121, 24273 50136, καθώς επίσης και στο e-mail: [email protected].

Στα ίδια τηλέφωνα μπορούν να δηλώσουν εθελοντές όσοι θέλουν να την ενισχύσουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου