ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Π. Βαφίνης: Προέχουν οι υποδομές

π-βαφίνης-προέχουν-οι-υποδομές-153903

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αλοννήσου, ύδρευση, αποχέτευση και λιμάνι προαπαιτούμενα για τη δημιουργία αεροδρομίου

Προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή Αλοννήσου η δρομολόγηση και υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής, τα οποία θα «ανοίξουν» μακροπρόθεσμα τον δρόμο για τη δημιουργία αεροδρομίου στο νησί.

Με αφορμή το άρθρο, που δημοσίευσε την περασμένη Κυριακή ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, με τον προϊστάμενο ανάπτυξης και ελέγχου της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας Νίκο Σαρούκο να θέτει το ερώτημα «μήπως ήρθε η ώρα να ξαναμιλήσουμε για το αεροδρόμιο Αλοννήσου;», ο δήμαρχος του νησιού καταθέτει την άποψή του.

Σύμφωνα με τον θεωρημένο φάκελο, είχε χωροθετηθεί ήδη από τη δεκαετία του ’80 η περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου στην Αλόννησο, για τη δημιουργία αεροδρομίου.

Καταφατικά γνέφει στην προοπτική να δημιουργηθεί μελλοντικά μια διεθνής εναέρια πύλη εισόδου στο νησί ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι απαιτούνται πολύς δρόμος, σημαντικά έργα υποδομής και οι ανάλογες προϋποθέσεις για να τεθεί σε τροχιά υλοποίησης.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Βαφίνης αναφέρει ότι υπάρχει μάστερ πλαν για το αεροδρόμιο, στο οποίο περιλαμβάνονται τοπογραφήσεις για τις προοπτικές δημιουργίας διαδρόμου προσγείωσης. «Τα παραπάνω περιλαμβάνονται στο μάστερ πλαν και από την πλευρά μας, ως δημοτική αρχή, έχουμε θέσει στόχους και προτεραιότητες. Για να φτάσει κανείς στο σημείο να ζητεί αεροδρόμιο, το οποίο δεν είναι απόλυτο ότι πρέπει να δημιουργηθεί με χρηματοδότηση του δημοσίου, μπορεί να συμμετέχει ιδιώτης, είτε μέσω ΣΔΙΤ με χρηματοδότηση από το δημόσιο, πρέπει να υπάρχουν οι ανάλογες προϋποθέσεις» υπογραμμίζει ο κ. Βαφίνης.

Συμφωνώντας απόλυτα με την άποψη που διατυπώνει στο άρθρο του ο κ. Σαρούκος, ο δήμαρχος Αλοννήσου επισημαίνει ότι για να λειτουργήσει αεροδρόμιο στο νησί, πρέπει να υλοποιηθούν προηγουμένως έργα υποδομής, που θα θέσουν το νησί σε νέες βάσεις. «Ολοκληρώνοντας το ζήτημα της ύδρευσης, τα νέα δίκτυα, το θέμα με τον βιολογικό, όταν προσανατολιζόμαστε πλέον για το λιμάνι στις Σπαρτίνες, τότε μπορείς να μιλάς για αεροδρόμιο» σημειώνει ο δήμαρχος.

Με μεθοδικά βήματα μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος, σύμφωνα με τον ίδιο, εφόσον υπάρχουν προϋποθέσεις. «Οι στόχοι της δημοτικής αρχής, ειδικά την τετραετία που διανύουμε, είναι να ολοκληρωθούν τα μεγάλα έργα υποδομής, ύδρευση, αποχέτευση, λιμάνι. Οταν επιτευχθούν τα προαναφερθέντα ή δρομολογηθούν και αρχίσουν, μπορούμε, πλέον, να συμπαραταχθούμε με την πρόταση του κ. Σαρούκου και να ξαναμιλήσουμε για το αεροδρόμιο της Αλοννήσου» επισημαίνει ο Πέτρος Βαφίνης.

Ο ίδιος, πάντως, δηλώνει, εμμέσως πλην σαφώς ότι στην τετραετία που διανύουμε, στόχος της δημοτικής αρχής Αλοννήσου είναι να τεθούν οι βάσεις, προκειμένου το νησί να ανοίξει με ακόμη πιο δυναμικές και σύγχρονες προδιαγραφές την παρουσία του στον διεθνή χάρτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου