ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κοπή «θαλάσσιας» πίτας στην Αλόννησο

κοπή-θαλάσσιας-πίτας-στην-αλόννησο-153593

Στο νησί των Βορείων Σποράδων θα πραγματοποιηθεί η 11η πανελλήνια συνάντηση σκαφών

Σημαντική διοργάνωση αποτελεί η 11η πανελλήνια συνάντηση σκαφών που θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 22 Ιουνίου (Αγίου Πνεύματος) στην Αλόννησο.

Ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, ο οποίος είναι συντονιστής της 11ης Πανελλήνιας συνάντησης σκαφών, έκοψε την πίτα του Μακεδονικού Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών (ΜΟΦΣ) για λόγους συμβολικούς στο Δημαρχιακό μέγαρο Αλοννήσου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι κυβερνήτες και τα πληρώματα της 16μελούς χειμερινής εξόρμησης 4 σκαφών του ΜΟΦΣ στην Αλόννησο, ο αντιδήμαρχος Αλοννήσου κ. Αγγελος Αργυρίου, δημοτικοί σύμβουλοι – εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων του δήμου Αλοννήσου και πολλοί εθελοντές – μέλη της οργανωτικής επιτροπής της 11ης Πανελλήνιας που διαμένουν στην Αλόννησο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή του επισήμου συνοπτικού video της περσινής ιατρικής και εκπαιδευτικής αποστολής «Αλόννησος 2015», του video με τον Υμνο του ΜΟΦΣ και με την παράδοση του διπλού cd-dvd ΑΛΜΑ- ΝΑΚ σε αντιπροσωπευτικά στελέχη της Αλοννήσου, μαζί με ένα συλλεκτικό μπλουζάκι – «γέφυρα» που έχει τα λογότυπα Λέρος 2015 και Αλόννησος 2016.

Ακολούθησε το 1ο σεμινάριο επιμόρφωσης της οργανωτικής επιτροπής: Αρχικά ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο ιστορικό της ανάληψης της διοργάνωσης.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΜΟΦΣ Θόδωρος Καρτσιώτης – Αρχηγός της 11ης Πανελλήνιας συνάντησης, παρουσίασε αναλυτικά: Τον πλήρη φάκελο υποψηφιότητας ΜΟΦΣ – ΔΑ, βάσει του οποίου οι 14 όμιλοι της Ελλάδας αποφάσισαν την 18-10-2015 την ανάθεση της διοργάνωσης στον ΜΟΦΣ με συνδιοργανωτή το δήμο Αλοννήσου και τις επιμέρους δράσεις.

Επίσης παρουσίασε τον οδικό χάρτη με τους σημαντικούς χρονικούς σταθμούς της προετοιμασίας της διοργάνωσης, το πρόγραμμα ενημέρωσης ομίλων και κυβερνητών για την 11η Πανελλήνια (περιλαμβάνει εστιασμένες επιτόπιες δράσεις σε όλη την Ελλάδα και συμμετοχή σε Ναυτικές εκθέσεις στην Αθήνα) και το οργανόγραμμα της διοργάνωσης με την επιμερισμό των καθηκόντων. Η επόμενη ημέρα ξεκίνησε με σύσκεψη αποτίμησης των ενεργειών προετοιμασίας της 11ης πανελλήνιας συνάντησης, στην οποία διαπιστώθηκε ότι όλα βαίνουν εντός του χρονοδιαγράμματος. Στη συνέχεια μέλη του Δ.Σ. του ΜΟΦΣ και οι υπεύθυνοι αγκυροβολίου, συνεργάστηκαν επιτόπου με τον Πρόεδρο και τα μέλη του λιμενικού ταμείου Αλοννήσου και οριοθέτησαν τις 120 θέσεις αγκυροβολίου στο λιμάνι στο Πατητήρι.

Ακολούθησε ξενάγηση στο λιμάνι Βότση από το δήμαρχο Αλοννήσου. Διαπιστώθηκε η πρόοδος των εργασιών και η δυνατότητα αξιοποίησης επιπλέον 60 και πλέον θέσεων αγκυροβολίου, εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου