ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τουριστικό άνοιγμα της Σκιάθου

τουριστικό-άνοιγμα-της-σκιάθου-1480

Το νησί του Παπαδιαμάντη συμμετείχε στη διεθνή έκθεση Philoxenia 2014

Δυναμικό «παρών» έδωσε για μια ακόμη χρονιά η Σκιάθος στην 30η Διεθνή Εκθεση Τουρισμού Philoxenia 2014, που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο της Δ.Ε.Θ – «HELEXPO» στη Θεσσαλονίκη. Η έκθεση συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό συμμετοχών και επισκεπτών καθώς επίσης και προσκεκλημένων εμπορικών επισκεπτών.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας φιλοξενήθηκε η Σκιάθος και εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου κ. Θωμά Κουκουλάκη, τον περιφερειακό σύμβουλο Βορείων Σποράδων κ. Νίκο Πλωμαρίτη, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Σκιάθου κ. Παναγιώτη Διολέττα και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Χρήστο Ανδριστόπουλο. Στο πλαίσιο διαφόρων συναντήσεων πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις με τον κ. Γιάννη Μπουτάρη και με τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέα Ανδρεάδη για θέματα που αφορούν τη Σκιάθο. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε κινήσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου να επαναλειτουργήσει η απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το λιμάνι της Σκιάθου και της αεροπορικής σύνδεσης των δύο πόλεων.

«Αμεσος στόχος είναι η απευθείας σύνδεση των δύο λιμανιών προκειμένου να διευκολύνουμε αρκετούς Θεσσαλονικείς που επισκέπτονται το νησί της Σκιάθου. Μεγάλος είναι ο αριθμός αυτών που αναγκάζονται να μετακινηθούν οδικώς μέχρι το Βόλο και επιβαρύνονται με το κόστος των διοδίων για να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής για το νησί», δηλώνει ο κ. Θωμάς Κουκουλάκης. «Οι Θεσσαλονικείς μας γνωρίζουν και θέλουν να έρθουν για διακοπές στη Σκιάθο. Κατά συνέπεια, είναι ένας στόχος που πρέπει οπωσδήποτε να βάλουμε στο πρόγραμμά μας», τονίζει ο κ. Διολέττας. Στο πλαίσιο όλων αυτών των κινητοποιήσεων έχει οριστεί ραντεβού μεταξύ του κ. Μάκη Κουκουλάκη και του Γενικού Διευθυντή του ΣΕΤΕ κ. Αλέξανδρο Λαμνίδη στις 6 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Την έκθεση επισκέφτηκαν η Υπουργός Τουρισμού κ. Ολγα Κεφαλογιάννη και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, οι οποίοι συζήτησαν για διάφορα θέματα όπως η ενίσχυση της τουριστικής κίνησης της Θεσσαλονίκης και η διευκόλυνση των μετακινήσεων από και προς άλλους τουριστικούς προορισμούς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου