ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δομές για πρόσφυγες στην Αλόννησο

δομές-για-πρόσφυγες-στην-αλόννησο-123475

Επισημαίνει με αναφορά ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Τη δημιουργία των αναγκαίων δομών για πρόσφυγες στη Αλόννησο επισημαίνει με αναφορά προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, έπειτα από σχετικό έγγραφο που του απέστειλε ο δήμαρχος Αλοννήσου εκθέτοντας τα προβλήματα ζωτικής σημασίας που προκύπτουν από την αυξημένη εισροή προσφύγων και μεταναστών, το τελευταίο χρονικό διάστημα στο νησί των Βορείων Σποράδων.

Η αναφορά του βουλευτή αναφέρει τα εξής: «Πρόσφατα έγινα αποδέκτης έγγραφης αναφοράς του δημάρχου Αλοννήσου, σχετικά με την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας χώρου υποδοχής προσφύγων στο νησί των Βορείων Σποράδων.

Συγκεκριμένα, ο φορέας διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου – Βορείων Σποράδων παραχωρεί στο Δήμο ένα εγκαταλελειμμένο και αναξιοποίητο κτίριο στην περιοχή Γέρακας, το οποίο μπορεί να χρησιμεύσει ως κέντρο υποδοχής προσφύγων, αφού πρώτα γίνουν οι απαραίτητες επισκευές, διότι στη σημερινή του κατάσταση καθίσταται μη λειτουργικό. Είναι επιτακτική ανάγκη για το νησί να δημιουργηθεί ένας χώρος κατάλληλος που να πληροί όλους του κανόνες υγιεινής, ώστε να φιλοξενείται το κύμα μεταναστών που φθάνει στην Αλόννησο και αδυνατεί να φύγει άμεσα για το Βόλο, λόγω των περιορισμένων δρομολογίων.

Εκ των ανωτέρω, συνάγεται ότι το υπουργείο οφείλει να εξετάσει διεξοδικά την πρόταση του δήμου Αλοννήσου προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές εξυπηρέτησης και υποδοχής προσφύγων» καταλήγει η αναφορά του βουλευτή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου