ΣΠΟΡΑΔΕΣ

ΚΚΕ Σκοπέλου: Να επανέλθει τώρα ο μειωμένος ΦΠΑ σε όλα τα νησιά

κκε-σκοπέλου-να-επανέλθει-τώρα-ο-μειωμ-12328

Από την τοπική επιτροπή Σκοπέλου του ΚΚΕ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Με το 3ο Μνημόνιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (Αύγουστος 2015), το οποίο ψήφισαν επίσης η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, επιβλήθηκε η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, που αποτελούσε ένα αντιστάθμισμα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες (μεταφορικά κόστη, ελλείψεις σε δομές Υγείας, πρόσβαση σε υπηρεσίες κλπ). Το διατήρησε μόνο στα πέντε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο με πρόφαση το Προσφυγικό, ενέργεια που στην ουσία νομιμοποιεί τις επικίνδυνες και αντιδραστικές επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης μετατρέποντάς τα σε «φυλακές» για πρόσφυγες και μετανάστες.

Με την κατάργησή του, μια τετραμελής λαϊκή οικογένεια φορτώθηκε ένα ακόμη δυσβάστακτο βάρος, που υπολογίζεται ετησίως περίπου στα 800€, σε δαπάνες απαραίτητες για την επιβίωσή της. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι στην αιτιολογική έκθεση του Μνημονίου η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ αναφερόταν ότι γίνεται για να επέλθει… φορολογική δικαιοσύνη!

Δεν μας έφταναν οι συγκοινωνιακοί αποκλεισμοί, τα πανάκριβα εισιτήρια των εφοπλιστών της ακτοπλοΐας, η δραματική υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας, η συρρίκνωση των υπηρεσιών, μας βάφτισαν και «προνομιούχους»…

Αναδεικνύοντας τα προβλήματα των νησιωτών, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που συζητείται στη Βουλή απαιτώντας την επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ για όλα τα νησιά.

Και επειδή το τελευταίο διάστημα πολλές παράτες, «δωρεές» και περιοδείες ή τηλεδιασκέψεις έκαναν οι βουλευτές Μαγνησίας της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ τάζοντας χάντρες και καθρεφτάκια και διαφημίζοντας την υποστήριξή τους στα αιτήματά μας, να δούμε τώρα «πόσα απίδια χωράει ο σάκος» στη στάση που θα κρατήσουν!

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους της Σκοπέλου να δυναμώσουν την πάλη τους, να διεκδικήσουν:

-Την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στα φάρμακα, στα βιβλία, στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, του νερού και του τηλεφώνου.

-Την κατάργηση όλων των φορομπηχτικών χαρατσιών, είτε αυτά είναι για οικίες, είτε εισοδήματος.

-Προστασία όλων όσοι απειλούνται με κατάσχεση.

-Τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στο σύνολο των νησιών!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου