ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Το νησί του «Mamma Μia»

το-νησί-του-mamma-μia-122330

Η Σκόπελος στους τουριστικούς προορισμούς, που ταυτίστηκαν με κινηματογραφικές επιτυχίες

Στη λίστα με τους τουριστικούς προορισμούς που ταυτίστηκαν με διαχρονικές κινηματογραφικές επιτυχίες εντάχθηκε πρόσφατα η Σκόπελος, με τον απόηχο της ταινίας «Mamma Μia» να παραμένει δυνατός, προσελκύοντας το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στη δημοφιλή ιστοσελίδα movieweb.com, την οποία κάθε μήνα επισκέπτονται επτά εκατομμύρια φίλοι της μεγάλης οθόνης, η Σκόπελος διακρίνεται στην τρίτη θέση για την «πρωταγωνιστική παρουσία» των μαγευτικών παραλιών της στο κορυφαίο κινηματογραφικό μιούζικαλ όλων των εποχών «Mamma Mia», φιγουράροντας ανάμεσα σε… Χολιγουντιανούς προορισμούς.

Το νησί είναι ο μοναδικός προορισμός από Ελλάδα και Ευρώπη που συμπεριλαμβάνεται στην προτεινόμενη κατάταξη, με την προβολή του νησιού με φόντο τη διάσημη, πλέον, ταινία, να εντάσσεται στις ενημερωτικές προσπάθειες του Δήμου Σκοπέλου.

Επιπλέον, η λίστα περιλαμβάνει την Καλιφόρνια για την ταινία «Point Break», τη Χαβάη για την παρουσία της σε τρεις ταινίες «Lilo & Stitch», «Moanna» και «Forgeting Sarah Marshall», το Μαϊάμι για την ταινία «Baywatch» και την Ταϋλάνδη για την επιτυχία «The Beach».

«Χτίζουμε πάνω στην αναγνωρισιμότητα που κέρδισε η Σκόπελος μέσω της ταινίας Mamma Mia και κερδίζουμε νέες διεθνείς αναφορές και διακρίσεις. Στη Σκόπελο, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν την εμπειρία μέσα από θεματικά Mamma Mia tours και να νοιώσουν πρωταγωνιστές», τονίζει η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Σκοπέλου, Ιωάννα Ευσταθίου.

Σημειώνεται, ότι το νέο τουριστικό λογότυπο «Skopelos: A Piece of Your Heart!» και το ανανεωμένο υλικό του δήμου έχουν στόχο και την ανάδειξη της σύνδεσης του προορισμού με το μιούζικαλ.

Την ικανοποίησή της για την διεθνή προβολή του νησιού, εκφράζει, στο μεταξύ, η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου Μαίρη Διαμάντη, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη ταινία έχει συνδεθεί με τη Σκόπελο, με δεκάδες γάμους να τελούνται στο νησί, καθώς επίσης στο γραφικό εκκλησάκι του Αη Γιάννη στο Καστρί. «Το νησί προσελκύει τους τουρίστες, είναι καλό που αναφέρονται διαρκώς στην ταινία, διότι με αυτό τον τρόπο διατηρείται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος» επισημαίνει η πρόεδρος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου