ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ανοίγει η γραμμή Θεσσαλονίκη – Σποράδες

ανοίγει-η-γραμμή-θεσσαλονίκη-σποράδ-11345

Ξεκινά στις 16 Ιουνίου η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σποράδων με το ταχύπλοο επιβατηγό Flying Cat 4 της Hellenic Seaways, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η πλοιοκτήτρια εταιρία.

Η γρήγορη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες, που θα διαρκέσει έως τις 25 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα δρομολόγια, ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων τόσο της συμπρωτεύουσας όσο και των Σποράδων, και αναμένεται να συνεισφέρει στην αύξηση του εσωτερικού τουρισμού κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Το Flying Cat 4, χωρητικότητας 440 επιβατών, είναι ένα υπερσύγχρονο επιβατηγό ταχύπλοο το οποίο αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι και 40 κόμβους και συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες σε λιγότερο από τρεις ώρες.

Συγκεκριμένα, το δρομολόγιο θα ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη καθημερινά στις 09:00, με κατεύθυνση Σκόπελο – Αλόννησο – Σκιάθο.

Η επιστροφή θα γίνεται κάθε απόγευμα στις 19:10 από Σκιάθο με στάσεις σε Αλόννησο, Σκόπελο, και άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 22:45. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή το δρομολόγιο θα περιλαμβάνει και στάση στη Γλώσσα Σκοπέλου.

Ο Α. Αγαπητός, Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaways, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που επιστρέφουμε στη σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σποράδων μετά από δύο χρόνια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου