ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ζητεί μείωση του ΦΠΑ ο Δήμαρχος Σκοπέλου

ζητεί-μείωση-του-φπα-ο-δήμαρχος-σκοπέλ-111006

Ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης προτάσσει τη συνένωση δυνάμεων

Τη συμμαχία των τριών νησιών με κοινό αίτημα τη μείωση του ΦΠΑ στο 13% προτείνει με διαδικτυακή ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης.

Όπως υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: «Ο Δήμος μας έχει πρωτοστατήσει σε μια σειρά έργων και θεσμικών προτάσεων σε διάφορους τομείς με επιτυχία μέχρι σήμερα. Νομίζω ότι τα τρία Δημοτικά Συμβούλια των νησιών μας πρέπει να δώσουν τη μάχη του ΦΠΑ.

Πριν από κάποιους μήνες σε σύσκεψη όλων των φορέων του τουρισμού στο Βόλο, είχα θέσει την επαναφορά του ΦΠΑ στα νησιά στο 13%.

Τότε ο υφυπουργός Τουρισμού, που είναι και νησιώτης, είπε ότι το βρίσκει σωστό διότι υπάρχουν και Ευρωπαϊκά νησιά με 0% ΦΠΑ, αλλά ας όψονται τα μνημόνια και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Περίσσης.

Στο σημείο αυτό ο δήμαρχος Σκοπέλου εκφράζει την ισχυρή πεποίθηση ότι «τώρα που όλα ανατρέπονται λόγω της πανδημίας και οι τουριστικοί φορείς ζητούν μείωση του ΦΠΑ για το 2020 και το 2021, ήρθε ο καιρός τα νησιά, να ζητήσουμε μείωση τουλάχιστον στο 13% όπως ήταν και να απαιτήσουμε αυτός να γίνει ένας από τους κεντρικούς στόχους της κυβέρνησης. Εμείς από τώρα θα πάρουμε πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα. Τώρα είναι η ώρα να το πετύχουμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου