ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Παρουσίαση Αλοννήσου στο Λονδίνο

παρουσίαση-αλοννήσου-στο-λονδίνο-109200

Την επανεκκίνηση προβολής της Ελλάδας στο βρετανικό κοινό, μετά την άρση των περιοριστικών ταξιδιωτικών μέτρων λόγω πανδημίας, σηματοδότησε η παρουσίαση της Αστυπάλαιας και της Αλοννήσου στο Λονδίνο, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 3 Μαρτίου στην κατοικία του Ελληνα πρέσβη Ιωάννη Ραπτάκη.

Τη σημαντική εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η πρεσβεία της Ελλάδας και το γραφείο ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας, με προσκεκλημένες τις αντιπροσωπείες των Δήμων Αλοννήσου και Αστυπάλαιας.

Στην παρουσίαση που χαιρέτισε ο Ελληνας πρέσβης κ. Ραπτάκης, παρευρέθηκαν επιλεγμένοι Βρετανοί δημοσιογράφοι, τουριστικοί πράκτορες, tour operators και σπεσιαλίστες σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Τον Δήμο Αλοννήσου εκπροσώπησαν ο δήμαρχος Πέτρος Βαφίνης και το μέλος της Επιτροπής Τουρισμού Κώστας Ευσταθίου, οι οποίοι παρουσίασαν το σύνολο των δυνατοτήτων του προορισμού καθώς και το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας στο ναυάγιο της Περιστέρας.

Ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τα εξής: «Η Αλόννησος, τα τελευταία χρόνια, επενδύει σε δράσεις προβολής, οι οποίες είναι στοχευμένες. Η συγκεκριμένη δράση εντασσόταν στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων, διότι παρουσιάστηκαν δύο μόνο προορισμοί, η Αλόννησος και η Αστυπάλαια, σε συνεργασία με τα γραφεία του ΕΟΤ στο Λονδίνο και με τη διευθύντρια Ελένη Σκαρβέλη. Είναι πολύ σημαντική, ταυτόχρονα, η κίνηση από την πλευρά του Ελληνα πρέσβη κ. Ραπτάκη, να πραγματοποιηθεί στην πρεσβευτική κατοικία. Εχουμε πραγματοποιήσει πολλές παρουσιάσεις του νησιού σε συνεργασία με τα κατά τόπους γραφεία του ΕΟΤ, σε διάφορες χώρες του εξωτερικού και επιδιώκουμε, ως Δήμος, τις στοχευμένες δράσεις προβολής».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου