ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κορυφαίος προορισμός η Σκιάθος ~ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

κορυφαίος-προορισμός-η-σκιάθος-στην-ι-106056

Το νησί του Παπαδιαμάντη στο top 10 για το καλοκαίρι του 2014

Την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων τουριστών κατέχει η Σκιάθος, η οποία συγκαταλέγεται στους δέκα κορυφαίους της θερινής σεζόν για το 2014, με τη Σκόπελο να καταλαμβάνει την πέμπτη κατά σειρά θέση, στην ίδια λίστα, ενώ την ίδια στιγμή η Μύκονος κατέχει την ίδια θέση στις προτιμήσεις των ξένων τουριστών.

Η Σκιάθος και η Μύκονος, κατά συνέπεια, είναι τα νησιά που κέρδισαν τις πρωτιές στην προτίμηση των Ελλήνων και ξένων τουριστών αντίστοιχα σύμφωνα με τα στοιχεία της μηχανής αναζήτησης trivago, για τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα, το καλοκαίρι του 2014.

Η αυξητική τάση στην τουριστική κίνηση ήταν εμφανής φέτος στη Σκιάθο, ενώ όπως αναφέρουν τουριστικοί πράκτορες είναι ενθαρρυντική η διαπίστωση ότι φέτος υπήρξε ανάλογη κινητικότητα και από τους Ελληνες τουρίστες.

Σύμφωνα με τη λίστα, η οποία βασίζεται σε στοιχεία από τις αναζητήσεις των χρηστών της trivago από το διάστημα 1.4.2014 έως 31.8.2014, για την ταξιδιωτική περίοδο Ιούνιος – Αύγουστος 2014, με διάρκεια διαμονής περισσότερο από επτά ημέρες, στην κορυφή των προτιμήσεων των Ελλήνων τουριστών βρέθηκε η Σκιάθος, ενώ ο πιο δημοφιλής προορισμός για τους ξένους τουρίστες ήταν η Μύκονος.

Οσον αφορά στους Ελληνες τουρίστες στη δεύτερη θέση βρέθηκαν τα Χανιά, ενώ στην τέταρτη και στην πέμπτη θέση, αντίστοιχα, ήταν δύο προορισμοί προσβάσιμοι οδικώς, όπως είναι η Πάργα και το Ναύπλιο. Στην έκτη θέση βρέθηκε η Μύκονος, και στην έβδομη θέση της λίστας με τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους Ελληνες τουρίστες, τα Σύβοτα Θεσπρωτίας. Ακολουθεί ο Αδάμας της Μήλου, ενώ τη δεκάδα κλείνουν τα Νικιανά Λευκάδας και το Τολό Αργολίδος.

Από την άλλη πλευρά, οι ξένοι τουρίστες έδειξαν να προτιμούν τα ελληνικά νησιά. Μετά τη Μύκονο, στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ρόδος, στην τρίτη είναι η Περίσσα Σαντορίνης και στην τέταρτη θέση το Φαληράκι Ρόδου.

Στην πέμπτη και στην έκτη θέση βρίσκονται δύο ακόμη προορισμοί της Σαντορίνης και πιο συγκεκριμένα το Καμάρι και τα Φηρά, ενώ στην όγδοη θέση ήταν η Οία και στην έβδομη θέση βρέθηκαν τα Μάλλια στην Κρήτη. Τη δεκάδα με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους ξένους τουρίστες κλείνουν η Κως και το Ρέθυμνο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου