ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προβληματισμός για την επόμενη μέρα από φορείς και επιχειρηματίες της Σκιάθου

προβληματισμός-για-την-επόμενη-μέρα-α-102131

Διατυπώνεται πρόταση για σύσταση επιτροπής διαχείρισης κρίσης

Εντονότατος προβληματισμός επικρατεί στη Σκιάθο για την επόμενη μέρα και το μέλλον του τουρισμού, με την πρόταση της σύστασης επιτροπής διαχείρισης της κρίσης, που κατέθεσε η μείζονα μειοψηφία και την πρόθεση της δημοτικής αρχής για «επιθετική» διαδικτυακή προβολή να καταγράφονται στον απόηχο της προχθεσινή τηλεδιάσκεψης.

Τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους εξέφρασαν οι εκπρόσωποι φορέων και επιχειρηματίες του τουρισμού στη τηλεδιάσκεψη, που έκανε η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Δήμου Σκιάθου με θέμα «Η πανδημία COVID – 19 και η τουριστική κίνηση», με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτείας.

Τον συντονισμό ανέλαβε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ματούλα Παπαδούλια. Συμμετείχαν ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Διαμαντής Μαθηνός, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Αλέξανδρος Ευσταθίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Σκιάθου Χρήστος Δημητριάδης, τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Ξενοδόχων, όπως και μέλη της Ενωσης, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Γιάννης Ριζοδήμος, ο διευθυντής του αεροδρομίου Σκιάθου Στέφανος Λαμπρόπουλος και θεσμικοί φορείς της πολιτείας.

Στη διάρκεια της προχθεσινής τηλεδιάσκεψης έγινε εκτενής συζήτηση στα ζητήματα, που απασχολούν εξίσου επαγγελματίες, φορείς και κατοίκους του νησιού, με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Αλ. Ευσταθίου να δηλώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα από το εξωτερικό, διότι δεν γνωρίζουμε ποιες αγορές θα ανοίξουν. Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε από ποιες χώρες θα μπορέσουν να έρθουν πελάτες. Κατά συνέπεια, η προχθεσινή τηλεδιάσκεψη είχε τον χαρακτήρα συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων».

Ο κ. Ευσταθίου τάσσεται υπέρ της πρότασης για τη σύσταση επιτροπής διαχείρισης της κρίσης με τη συμμετοχή του Δήμου Σκιάθου και επαγγελματιών, εκτιμώντας, ωστόσο, ότι η προχθεσινή τηλεδιάσκεψη αποτέλεσε πεδίο πρώτης προσέγγισης και ανταλλαγής απόψεων για την επόμενη μέρα του τουρισμού στο νησί.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Σκιάθου ανακοίνωσε το πρόγραμμα «επιθετικής» προβολής τόσο εντός, όσο και εκτός της χώρας, το οποίο θα εξαρτηθεί, όπως είπε, από τις κατευθύνσεις που θα δοθούν από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Τουρισμού. Επισήμανε ακόμα πως η στρατηγική του Δήμου και η καμπάνια προβολής έχουν σχεδιαστεί από την Marketing Greece, η έναρξη της οποίας θα συγχρονιστεί με την καμπάνια του Υπουργείου Τουρισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου