ΠΗΛΙΟ

Ιωάννης Σωλήνης: Ο τόπος δεν χρειάζεται πάτρωνα ή προστάτη

ιωάννης-σωλήνης-ο-τόπος-δεν-χρειάζετα-999478

«Ο τόπος χρειάζεται όχι πάτρωνα και προστάτη αλλά μια προσωπικότητα που στη μέχρι σήμερα πορεία του προσωπικά και επαγγελματικά να έχει αποδείξει ότι νοιάζεται για τον τόπο και δεν είναι διεφθαρμένος. Γιατί δεν χρειαζόμαστε ανθρώπους που έχουν μόνο σκοπό τα οφέλη της καρέκλας».

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Νοτίου με τον συνδυασμό «ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» Ιωάννης Σωλήνης.

Αναλυτικά αναφέρει: «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η ουσιαστική εξουσία στο Δήμο Νοτίου Πηλίου ασκείται από ένα και μόνο άτομο: το δήμαρχο Μιχάλη Μιτζικό.

Η γνωστή συγκρουσιακή προσωπικότητα του υποβάθμισε τα συλλογικά όργανα και η πλημμελής άσκηση των καθηκόντων του τον έχουν οδηγήσει σε πρωτοφανείς καταστάσεις και σε τραγικά λάθη.

Επιπλέον ο θαυμασμός του σε άλλο συνάδελφό που διαπρέπει υφολογικά σαν καραγωγέας και η αγωνιώδης προσπάθεια αντιγραφής του, έχει οδηγήσει το Μιχάλη Μιτζικό σε ένα κακέκτυπο συμπεριφοράς και τον έχει αποξενώσει από το σώμα της τοπικής κοινωνίας, γιατί οι πολίτες στο Νότιο Πήλιο δεν έχουν υπομονή να ακούν άλλες άναρθρες κραυγές.

Η πρόσφατη εικόνα του κ. Μιτζικούι να βρίζει δημότες με σκαιό τρόπο εν μέσω πλημμύρας, την ώρα που ζητούσαν βοήθεια για τα νερά που έμπαιναν στα σπίτια και τα μαγαζιά τους σε Κατηγιώργη και Πλατανιά, δεν αρμόζει δε άνθρωπο που κατέχει το αξίωμα του δημάρχου. Ούτε αρμόζει σε μέλος του δικηγορικού συλλόγου Μαγνησίας, εκλεγμένο δημοκρατικά δήμαρχο και ένα ‘’καλλιεργημένο’’ που ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο και που του αξίζει το αξίωμα του δημάρχου να απευθύνεται σε υποψηφίους άλλων συνδυασμών με ανοίκειες εκφράσεις του τύπου, “να σας τα κάνει ο δικός σας υποψήφιος”, όταν του επισήμαναν την ανυπαρξία των υπηρεσιών του δήμου.

Εκτός αν οι παραπάνω ιδιότητες που ο ίδιος επικαλείται δεν ισχύουν εν μέρει ή στο σύνολο τους.

Ο τόπος χρειάζεται όχι πάτρωνα και προστάτη αλλά μια προσωπικότητα που στη μέχρι σήμερα πορεία του προσωπικά και επαγγελματικά να έχει αποδείξει ότι νοιάζεται για τον τόπο και δεν είναι διεφθαρμένος. Γιατί δεν χρειαζόμαστε ανθρώπους που έχουν μόνο σκοπό τα οφέλη της καρέκλας.

Η δημοκρατία και η προκοπή του τόπου είναι συνυφασμένα από ετών στη λαϊκή συνείδηση. Οι δημοκρατικές διαδικασίες υπάρχουν για να κυβερνάται ο τόπος, να αποφασίζει η πλειοψηφία, να ελέγχει η μειοψηφία, να μη φιμώνεται κανένας και όλοι να έχουν δικαίωμα λόγου στα δημόσια πράγματα.

Ψάχνουμε για κάποιον που να κρατά χαμηλούς τόνους, να αναζητεί το διάλογο τόσο με τους απλούς ανθρώπους όσο και με τους πολιτικούς αντιπάλους στα θεσμικά όργανα. Να μπορεί να δημιουργεί συναινετικές διαδικασίες ώστε να παράγεται πολιτικό αποτέλεσμα που τόσο το έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Οι δήθεν μάγκες στην κοινωνία και την πολιτική τέλειωσαν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου