ΠΗΛΙΟ

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Κουτσάφτη για τις ζημιές στο οδικό δίκτυο

επικοινωνία-μητσοτάκη-κουτσάφτη-γι-994429

Την άμεση δρομολόγηση διαδικασίας κατασκευής τριών γεφυρών στα σημεία όπου σήμερα διακόπτεται η κυκλοφορία στο κεντρικό οδικό δίκτυο, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου, Παναγιώτης Κουτσάφτης στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με ιεραρχημένες τις παρεμβάσεις που απαιτούνται κυρίως στις υποδομές, ο δήμαρχος ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό για το ενδιαφέρον του να ενημερωθεί για τα προβλήματα και τους ρυθμούς αποκαταστάσεων, παρουσίασε τις κορυφαίες προτεραιότητες και ζήτησε την ισχυρή αρωγή της Κυβέρνησης και με τις Ένοπλες Δυνάμεις, (Μονάδα Μελετών και Κατασκευών – ΜΟΜΚΑ).

Όπως ενημερώνει, ο κ. Κουτσάφτης, τόνισε την ανάγκη να υποστηριχτεί ο σχεδιασμός αποκαταστάσεων του Δήμου με έκτακτες πιστώσεις, διάθεση μηχανημάτων και προσωπικού ώστε να στηριχτεί γρήγορα, πολύπλευρα και αποτελεσματικά η τοπική κοινωνία και συνοχή καθώς και η τοπική οικονομία, κυρίως στον πρωτογενή τομέα και στον τουρισμό- υπηρεσίες.

«Ο τόπος δοκιμάζεται για μια ακόμη φορά από ακραία καιρικά φαινόμενα και τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης και η συνδρομή της Πολιτείας, πρέπει να ανταποκρίνεται στο μέγεθος της νέας καταστροφής που έπληξε τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου», ανέφερε ο δήμαρχος.

Άρχισαν οι εργασίες αποκατάστασης και στο αγροτικό δίκτυο

Με περισσότερα από 20 μηχανήματα έργου, στα οποία προστίθενται συνεχώς περισσότερα από περιοχές και εκτός Μαγνησίας, γίνονται οι αποκαταστάσεις στο αγροτικό δίκτυο καθώς και στα εσωτερικά δίκτυα των χωριών του Δήμου, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του δημάρχου.

Με τις ίδιες ταχύτητες, γίνονται και οι αποκαταστάσεις των δικτύων ύδρευσης, οι καθαρισμοί κοινόχρηστων χώρων και δρόμων από φερτές ύλες ή κατολισθήσεις ενώ και η αποκομιδή απορριμμάτων ξαναβρίσκει τους ρυθμούς της με τον Δήμο να εξετάζει εναλλακτικές λύσεις μεταφοράς των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Βόλου καθώς τα μεγάλα απορριμματοφόρα όπως και άλλα βαρέα οχήματα, δεν διέρχονται από την γέφυρα «Γαλανόρεμα» λίγο πριν την είσοδο Ζαγοράς.

Τέλος, οι υπηρεσίες του Δήμου και η ηλεκτρονική ιστοσελίδα του https://www.dimos-zagoras-mouresiou.gr/ παρέχουν σε πληγέντες, πληροφορίες, ενημερωτικούς οδηγούς και έντυπα για δηλώσεις ζημιών και αιτήσεις αρωγής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου