ΠΗΛΙΟ

Αβέβαιο το σχολικό κουδούνι για το ΕΠΑΛ στην Αργαλαστή

αβέβαιο-το-σχολικό-κουδούνι-για-το-επα-987575

Εξετάζεται ακόμη και η υποχρεωτική μεταγραφή μαθητών από την Αργαλαστή σε αντίστοιχες ειδικότητες σε ΕΠΑΛ της Αγριάς και της Ν. Ιωνίας

Αβέβαιο είναι το πρώτο σχολικό κουδούνι που θα σηματοδοτήσει την έναρξη της σχολικής χρονιάς για τους μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου Αργαλαστής, το οποίο από φέτος θα λειτουργήσει με τρεις τομείς και θα ενισχυθεί με την λειτουργία και Εργαστηριακού Κέντρου. Για τη στέγαση των μαθητών του σχολείου, που προσωρινά φιλοξενείται σε αίθουσες των συστεγαζόμενων Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Αργαλαστής, δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με πηγές της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, να εξετάζεται το ενδεχόμενο ακόμη και υποχρεωτικής μεταγραφής των μαθητών σε αντίστοιχες ειδικότητες των ΕΠΑΛ σε Αγριά και Ν. Ιωνία.

Η λειτουργία του ΕΠΑΛ Αργαλαστής ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια. Εως και πέρυσι, το σχολείο στεγάστηκε σε τρεις αίθουσες του Γυμνασίου- ΓΕΛ Αργαλαστής. Από το νέο σχολικό έτος όμως, θα χρειαστεί τουλάχιστον μία ακόμη για τις ανάγκες των μαθητών του Ναυτικού Τομέα αλλά και μία αίθουσα επιπλέον για τους μαθητές της νέας ειδικότητας πληροφορικής. Εκτός από τον Ναυτικό Τομέα στο σχολείο λειτουργεί και Γεωπονικός Τομέας.

Ωστόσο, όχι μόνο αίθουσα δεν θα μπορεί να πάρει από το συγκρότημα των Γυμνασίου- ΓΕΛ Αργαλαστής, αλλά θα «χάσει» δύο, καθώς έχουν αυξηθεί οι εγγραφές στην α’ τάξη του ΓΕΛ και επιπλέον υπάρχει ανάγκη για την λειτουργία εργαστηρίου τεχνολογίας στο ΕΠΑΛ.

Από τη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας έχουν ζητηθεί επανειλημμένως αίθουσες προκάτ που να «συμφωνούν» με το Προεδρικό Διάταγμα του Πηλίου, ως προσωρινή λύση και μέχρι να αναγερθεί νέο διδακτήριο.

Αίθουσες δεν έχουν βρεθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός προβληματισμός για τη λειτουργία του σχολείου ακόμη και του Εργαστηριακού Κέντρου που πρόκειται από το νέο σχολικό έτος να λειτουργήσει για πρώτη χρονιά, χωρίς επίσης να υπάρχει εξασφαλισμένη στέγη. Η μόνη λύση που βρέθηκε αφορά στη στέγαση του διευθυντή του Ε.Κ. και εργαστηρίου του Ναυτικού Τομέα σε κτίριο δίπλα από το ΚΕΓΕ Αργαλαστής.

Ηδη εκπαιδευτικοί του σχολείου δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και με το οποίο θα έρθουν αντιμέτωποι τις επόμενες ημέρες, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, οι μαθητές που έχουν εγγραφεί στο ΕΠΑΛ της Αργαλαστής να χρειαστεί να φοιτήσουν στις αντίστοιχες ειδικότητες που λειτουργούν στα ΕΠΑΛ της Αγριάς και στο 2ο Ν. Ιωνίας, εάν δεν βρεθεί άμεση λύση στο πρόβλημα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου