ΠΗΛΙΟ

Ιγνάτιος: «Η κατασκήνωση είναι λιμάνι»

ιγνάτιος-η-κατασκήνωση-είναι-λιμάνι-979588

Την κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως στον Αγ. Λαυρέντιο Πηλίου, όπου αυτήν την περίοδο διαμένουν περίπου 70 κορίτσια Γυμνασίου και Λυκείου, επισκέφθηκε προχθές Σάββατο ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Στην επικοινωνία του με τις κατασκηνώτριες ο Σεβασμιώτατος χαρακτήρισε την κατασκήνωση «λιμάνι, όπως λιμάνι είναι η ίδια η Εκκλησία μας. Όταν βρούμε τον Χριστό, αληθινά και αυθεντικά, αποκτούμε ένα σταθερό λιμάνι. Ο Χριστός δεν είναι ιδέα, αλλά μια πραγματικότητα, μας άφησε την Εκκλησία, διά της οποίας επιτυγχάνεται η κοινωνία μαζί Του».

Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε την αξία του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας: «Ο Χριστός μας δίδει το αναστημένο Σώμα Του, για να γίνουμε ένα μαζί Του και μεταξύ μας. Πρόκειται για συγκλονιστική εμπειρία». Αναφέρθηκε, επίσης στην επικείμενη εορτή της Μεταμορφώσεως, «ένα γεγονός, κατά το οποίο ο Χριστός έδειξε πιο θα είναι το μέλλον μας. Αυτή την εμπειρία ζουν οι Άγιοι, με θαυμαστό τρόπο».

Τέλος, κάλεσε τα κορίτσια να πάρουν μαζί τους την εμπειρία της κατασκήνωσης, να την ζήσουν στην πόλη, στην οικογένεια και στην ενορία τους και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τα στελέχη της κατασκήνωσης, τον π. Ευστάθιο Βαρβαρέλη, την πρεσβυτέρα του, το Αρχηγείο, τις ομαδάρχισσες, καθώς και τις κυρίες της κουζίνας, που με πολλή αγάπη φρόντισαν τα παιδιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου