ΠΗΛΙΟ

Κατασκευάζεται κλειστό αρδευτικό δίκτυο σε Μακρυρράχη και Πουρί

κατασκευάζεται-κλειστό-αρδευτικό-δί-965620

Σε εξέλιξη η κατασκευή κλειστού δικτύου για την άρδευση 1.100 στρεμμάτων σε Μακρυρράχη και Πουρί στο Πήλιο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ξεκίνησε εργασίες κατασκευής κλειστού δικτύου άρδευσης για 1.100 στρέμματα μηλοκαλλιέργειας σε Μακρυρράχη και Πουρί στο Πήλιο. Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή κλειστού δικτύου στη Μακρυρράχη στις περιοχές «Κοτρώνι» και «Αγ. Κωνσταντίνος» για την άρδευση 700 στρεμμάτων καλλιέργειας μηλιάς. Το επόμενο διάστημα ξεκινούν εργασίες στο Πουρί στην περιοχή «Βαρελά», για την άρδευση 400 στρεμμάτων καλλιέργειας μηλιάς. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 1.004.728 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Περιλαμβάνει μετατροπή από ανοιχτό αρδευτικό τσιμενταυλάκων, σε κλειστό υπόγειο και υπό πίεση δίκτυο αγωγών πολυαιθυλενίου.

«Σε συνεργασία με τους Περιφερειακούς Συμβούλους και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 δίνουμε τη δυνατότητα στους αγρότες σε Μακρυρράχη και Πουρί, μέσω της ορθής διαχείρισης του αρδευτικού νερού, να μειώσουν το ενεργειακό κόστος, το κόστος παραγωγής και να αυξήσουν το εισόδημα τους» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. «Είναι ένα από τα 22 συνολικά έργα νερού, προϋπολογισμού έως 2,2 εκατομμύριων ευρώ, που χρηματοδοτούμε και κατασκευάζουμε, παντού στη Θεσσαλία, στηρίζοντας στην πράξη τους ανθρώπους της παραγωγής, που αποτελούν δύναμη ζωής και δημιουργίας στην ύπαιθρο» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου