ΠΗΛΙΟ

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μηλεών – Καλών Νερών η «Πρόταση Ζωής»

στο-2ο-δημοτικό-σχολείο-μηλεών-καλών-952222

Συνεργιακές δράσεις με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μηλεών Καλών Νερών στο πρώτο εξάμηνο του 2023, πραγματοποίησε το Κέντρο Πρόληψης Πρόταση Ζωής Ν. Μαγνησίας, με Πρόεδρο τον κύριο Ευθύμιο Ζιγγιρίδη, και συντονίστριες τις κυρίες Μαίρη Μπακατσέλου, Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια, Αναπληρώτρια Επιστημονικά Υπεύθυνη, και Γιούλη Πετροπούλου, Κοινωνιολόγο, Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονικό Στέλεχος.

Συγκεκριμένα υλοποιήθηκε συνάντηση με τους γονείς του σχολείου με θέμα: «Επικοινωνία στην οικογένεια», όπου οι γονείς είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου για θέματα όπως τα όρια στα παιδιά, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησής τους, η χρήση των μέσων ψηφιακής τεχνολογίας κ.α.

Επίσης, στο χώρο της Πρότασης Ζωής υλοποιήθηκε βιωματική επιμόρφωση στους δασκάλους του Σχολείου με θέμα: “Η ψυχική ανθεκτικότητα στην εκπαίδευση”. Οι δάσκαλοι που συμμετείχαν είχαν τη δυνατότητα μέσα από βιωματικές τεχνικές και ασκήσεις να προσεγγίσουν έννοιες όπως η ψυχική ανθεκτικότητα, οι παράγοντες που καθιστούν τους εκπαιδευτικούς ανθεκτικούς, οι επιβαρυντικοί παράγοντες κ.α. Υπήρξε ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των εκπαιδευτικών, ώστε να διαχειριστούν καθημερινές δυσκολίες στην τάξη και να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες κρίσεις και προκλήσεις που αγγίζουν το έργο τους και τη σχολική ζωή.

Ευχαριστούμε τη διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Σχολείου για την πρόσκληση και τη διοργάνωση της ομιλίας και της επιμόρφωσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου