ΠΗΛΙΟ

Πολύτιμη δωρεά στην Πυροσβεστική

πολύτιμη-δωρεά-στην-πυροσβεστική-951918

Επέστρεψε στη γενέτειρά του και θέλησε να συνδράμει, αγοράζοντας όχημα για τις ανάγκες της υπηρεσίας

Σε κλίμα συγκίνησης, με όλους τους κατοίκους του χωριού Πινακάτες, στο Νότιο Πήλιο, να χειροκροτούν στο πρόσωπο του συντοπίτη τους Γιάννη Ξυνογαλά την έννοια της προσφοράς και της αλληλεγγύης, παραδόθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου ένα πυροσβεστικό όχημα, το οποίο δώρισε.

Το όχημα είναι πλήρως εξοπλισμένο και τίθεται αμέσως στην υπηρεσία της Πυροσβεστικής, που είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να παρέμβει, έχοντας συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο για τη φετινή αντιπυρική περίοδο.

Η τελετή παράδοσης- παραλαβής έγινε παρουσία των διοικητών της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Μαγνησίας Πυράρχου Ευάγγελου Λιακόπουλου, της Π.Υ. Βόλου Αντιπυράρχου Νικόλαου Ιερεμία, αντιπροσωπείας αξιωματικών και πυροσβεστών που ανήκουν στο δυναμικό της Π.Υ. Βόλου και του Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας Νίκου Μιχαλάκη.

Παρόντα επίσης ήταν αυτοδιοικητικά στελέχη του Ν. Πηλίου, αλλά και πολλοί κάτοικοι της περιοχής, που θέλησαν να ευχαριστήσουν τον συντοπίτη τους Γιάννη Γυνογαλά, που μόλις «επαναπατρίστηκε» έσπευσε να συνδράμει τον τόπο καταγωγής του.

Ο κ. Λιακόπουλος στη σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ξυνογάλα, τον οποίο εξήρε για την πρωτοβουλία του να προσφέρει ένα πλήρως εξοπλισμένο πυροσβεστικό όχημα, εργαλείο πολύτιμο για την εκτέλεση του πυροσβεστικού έργου, κυρίως στην προσπάθεια διάσωσης του δασικού πλούτου της περιοχής, καθώς πρόκειται για ένα σύγχρονο όχημα, μικρό και ευέλικτο, αλλά και όπου αλλού προκύψει υπηρεσιακή ανάγκη. Ο κ. Λιακόπουλος ολοκλήρωσε την ομιλία του ευχόμενος το παράδειγμα του κ. Ι. Ξυνογαλά να βρει και άλλους μιμητές ανέφερε:

«Είμαστε ευγνώμονες προς το πρόσωπο του κ. Ξυνογαλά καθώς με την προσφορά του πυροσβεστικού οχήματος προς την Υπηρεσία μας ενισχύει τις δυνατότητες εκτέλεσης του πυροσβεστικού έργου και την ανανέωση του στόλου των οχημάτων.

Το όχημα αυτό, πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου με  κύριο έργο την περιπολία εντός δασικών εκτάσεων για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών εν τη γενέσει τους, καθώς είναι όχημα εκτός δρόμου, μικρό και ευέλικτο. Οι δυνατότητές του και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του εξασφαλίζουν αποτελεσματικότητα που κατά συνέπεια, θα συμβάλλουν ουσιαστικά  στην υπερπροσπάθεια διάσωσης των δασών μας.

Το καινούργιο αυτό όχημα θα βοηθήσει στην εν γένει καλύτερη θωράκιση της περιοχής μας όσον αφορά την αντιμετώπιση συμβάντων στα οποία καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας είτε πρόκειται για δασικές και αστικές πυρκαγιές είτε για παροχή βοηθείας στον συμπολίτη που προστρέχει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία».

Το νέο, πλήρως εξοπλισμένο πυροσβεστικό όχημα, που δωρίστηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου