ΠΗΛΙΟ

Λογαριασμός νερού ύψους 28.000 ευρώ χρεώθηκε σε επιχείρηση στον Κάλαμο

λογαριασμός-νερού-ύψους-28-000-ευρώ-χρεώθη-949867

Νέος γύρος αντιδράσεων από κατοίκους που συγκεντρώνουν υπογραφές και καταθέτουν αγωγές

Συγκεντρώνουν υπογραφές και ετοιμάζονται για την κατάθεση αγωγών κάτοικοι στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, οι οποίοι από τις αρχές Μαΐου παραλαμβάνουν υπέρογκους λογαριασμούς ύδρευσης. Πρόκειται για τον δεύτερο γύρο παραλαβής «φουσκωμένων» λογαριασμών από δημότες που καλούνται να πληρώσουν «αστρονομικά» ποσά για καταναλώσεις νερού που χρεώνονται αναδρομικά άγνωστο από πότε.

Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, από τις αρχές του μήνα, άρχισαν να καταφθάνουν μπιλιετάκια για το νερό με «τσουχτερά» ποσά προς πληρωμή. Κατά μέσο όρο δημότες καλούνται να πληρώσουν 700 – 800 ευρώ, ορισμένοι όμως καλούνται να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Υπάρχουν αναφορές για λογαριασμούς των 2.500 ευρώ, των 4.500 ευρώ και μόλις χθες των… 28.000 ευρώ για επιχείρηση με ενοικιαζόμενα δωμάτια στον Κάλαμο.

Όπως αναφέρουν δημότες, τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν αφορούν πολλές φορές σε λάθος ρολόγια ή σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχει γίνει καν καταμέτρηση.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχα… εγκεφαλικά, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου είχε μοιράσει και τον περασμένο Οκτώβριο. Τότε δημότες καλούνταν να πληρώσουν ποσά, που ξεκινούσαν από τις 3.000 ευρώ και μπορούσαν να φθάσουν και τις 7.000 ευρώ! Χαρακτηριστικό το παράδειγμα οικιακού καταναλωτή που κλήθηκε να πληρώσει λογαριασμό 4.276 ευρώ σε ρολόι που όπως αναφέρει ποτέ δεν υπήρξε.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάλιστα, είχαν πάρει… φωτιά με φωτογραφίες ρολογιών τα οποία είναι σε κακή κατάσταση και δεν φαίνεται καν η μέτρηση των κυβικών.

Ειδικά στο Τρίκερι, κάτοικοι έχουν προχωρήσει στη συγκέντρωση 400 υπογραφών σε κείμενο διαμαρτυρίας τόσο για την κακή ποιότητα του νερού, όσο και για τις υπέρογκες χρεώσεις και το έχουν επιδώσει στην τοπική κοινότητα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη κάτοικοι οργανώνονται προκειμένου να καταθέσουν ομαδικές αγωγές, αρνούμενοι να πληρώσουν δυσβάστακτους λογαριασμούς.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο κάτοικοι καλούνταν να υποβάλλουν ενστάσεις για τη μείωση των λογαριασμών τους και κάποιοι είχαν πετύχει μείωσή τους από τις 4.500 ευρώ στα 400 ευρώ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου