ΠΗΛΙΟ

Αναστάτωση δίχως λόγο και αιτία – Οι μετανάστες… που δεν ήρθαν ποτέ

αναστάτωση-δίχως-λόγο-και-αιτία-οι-με-943518

Η μαρτυρία ηλικιωμένου κτηνοτρόφου στο Βένετο, που κινητοποίησε άσκοπα τις αρχές

Στο πόδι βρίσκεται προχθές το βράδυ το Βένετο, χωριό, του δήμου Ρήγα Φεραίου, μετά την πληροφορία ότι στην περιοχή της Ελιάς εθεάθησαν μετανάστες που αποβιβάστηκαν από πλοιάριο διακινητών!

Η πρώτη και τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν πριν από δέκα και πλέον χρόνια, όπως δείχνουν τουλάχιστον οι μέχρι τώρα έρευνες της Αστυνομίας και του Λιμενικού που κλήθηκαν να εξιχνιάσουν… την καταγγελία που έγινε από τον γιο ηλικιωμένου κτηνοτρόφου του χωριού.

Στις παραλίες που έγιναν «φύλλο και φτερό», όπως επίσης και στον οικισμό δεν εντοπίστηκαν ούτε βάρκα από την οποία υποτίθεται ότι αποβιβάστηκαν, ούτε μετανάστες.

Ο ηλικιωμένος φέρεται να κατήγγειλε ότι βάρκα με μετανάστες έπιασαν στεριά σε ακτή του Βένετου τα ξημερώματα και ότι τους είδε ο ίδιος όταν επιχείρησαν να μπουν σε καλύβα που χρησιμοποιεί όταν κάνει αγροτικές εργασίες.

Σύμφωνα με τον ηλικιωμένο μόλις τον είδαν τράπηκαν σε φυγή, ενώ ο ίδιος επίσης ανέφερε ότι υπήρχαν και μικρά παιδιά και ότι οι μετανάστες κουβαλούσαν και μία κατσίκα!!!

Από τη στιγμή που έγινε καταγγελία η αστυνομία ήταν υποχρεωμένη να ερευνήσει την περιοχή. Κλιμάκιο αστυνομικών από το Αστυνομικό Τμήμα του Βελεστίνου μετέβη στο Βένετο και «χτένισε» ολόκληρη την περιοχή, δίχως όμως να εντοπιστεί κάτι επιλήψιμο.

Σημειώνεται επίσης ότι υπήρξε κινητοποίηση και των κατοίκων του χωριού, οι οποίοι έσπευσαν να ψάξουν σπιθαμή προς σπιθαμή τις παραλίες του Βενέτου, όμως δεν εντοπίστηκε ίχνος που να παραπέμπει σε «απόβαση» μεταναστών.

Η πληροφορία που μετέφερε ο ηλικιωμένος στις αρχές μεταδόθηκε και μέσω των social media από τον Σύνδεσμο Απανταχού Βενετιωτών. Στην ανάρτηση που έγινε χθες το πρωί επισημαίνεται: «Εμφάνιση λαθρομεταναστών εχθές το βράδυ στην περιοχή της Ελιάς και πιθανόν και εντός του οικισμού Βενέτου. Εφιστάται προσοχή και ένταση επιτήρησης».

Αστυνομικές πηγές που ρωτήθηκαν από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ βεβαίωναν ότι από τις έρευνες που έγιναν δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη μεταναστών στην περιοχή.

Υπογράμμιζαν μάλιστα ότι έχει ερευνηθεί όλη η περιοχή, στα πλαίσια των διοικητικών ορίων που «ελέγχει» η αστυνομία.

Το ίδιο επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Δημήτρης Παλληκάρης, υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει λόγος να δημιουργείται κλίμα φόβου, άνευ λόγου και αιτίας».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου