ΠΗΛΙΟ

Γιορτή παραδοσιακού σπόρου με διήμερο πρόγραμμα στις Σταγιάτες

γιορτή-παραδοσιακού-σπόρου-με-διήμερ-940674

Διάθεση φυτωρίων, εργαστήρια, ομιλίες, αλλά και μουσικές εκδηλώσεις

Η γιορτή «Παραδοσιακού σπόρου και οικολογικού κήπου – μπαξέ», θα πραγματοποιηθεί και φέτος στις Σταγιάτες Πηλίου, αύριο, Σάββατο 29 και μεθαύριο, Κυριακή 30 Απριλίου.

Στη φετινή γιορτή οι συμμετέχοντες συζητούν «για τα κοινά αγαθά, το νερό, τους σπόρους, τη γη, τον αέρα, τους δημόσιους χώρους και την επίθεση που δέχονται καθημερινά από τα κέντρα εξουσίας και το κεφάλαιο. Αυτά που ίσως θεωρούνται δεδομένα, δεν είναι και τα κινήματα για τη γη και την ελευθερία μάχονται για την υπεράσπισή τους απέναντι στην επιβολή των κανόνων της αγοράς και την κρατική καταστολή. Ο αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, των σπόρων και της γης, ο αγώνας ενάντια στην καύση σκουπιδιών, στις ανεμογεννήτριες και το LNG, συναντώνται και συνομιλούν για να χτίσουμε τις αντιστάσεις μας συλλογικά σε μια κοινωνία με αυτόνομες κοινότητες αγώνα και ελεύθερους ανθρώπους».

Το πρόγραμμα της γιορτής παραδοσιακού σπόρου έχει ως εξής:

Σάββατο 29/4/23

*10:00 Έναρξη γιορτής – διάθεση φυτωρίων

*10:30 Εργαστήρι COB φυσική δόμηση και βιοκλιματική αρχιτεκτονική

*12:00 Εργαστήρι για παιδιά, δημιουργία λαχανόκηπου

*17:00 Συζήτηση: Κοινά αγαθά, ιδιωτικοποιήσεις, καταστολή, αντιστάσεις. Συμμετέχουν: Γιάννης Μπίλλας, Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου, Αιγίλοπας, Α.Π.Ο.Δράσης

Κυριακή 30/4/23

*10:30 Εργαστήρι αναπαραγωγής και συντήρησης φυτών και σπόρων

*11:30 Ανταλλαγή Σπόρων

*12:30 Συζήτηση: Αυτόνομες κοινότητες, κοινότητες αγώνα. Συμμετέχουν: Λεωνίδας Οικονομάκης, Α.Π.Ο.Δράσης, Αιγίλοπας

*15:00 Γλέντι με παραδοσιακή μουσική. Παίζουν: Αντώνης Βούλγαρης- λαούτο, Μιχάλης Καραμούτης- κλαρίνο, Τρύφων Καρατζιώλης- βιολί, Απόστολος Κανδήλας- κρουστά.

Τη γιορτή διοργανώνει η Α.Π.Ο. Δράσης- Αιγίλοπας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου