ΠΗΛΙΟ

Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου στις Σταγιάτες

γιορτή-παραδοσιακού-σπόρου-στις-σταγ-937898

Στις Σταγιάτες διοργανώνεται η ετήσια γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου στις 29 και 30 Απριλίου.

«Στη φετινή γιορτή συζητάμε για τα κοινά αγαθά, το νερό, τους σπόρους, τη γη, τον αέρα, τους δημόσιους χώρους και την επίθεση που δέχονται καθημερινά από τα κέντρα εξουσίας και το κεφάλαιο. Αυτά που ίσως θεωρούνται δεδομένα, δεν είναι και τα κινήματα για τη γη και την ελευθερία μάχονται για την υπεράσπισή τους απέναντι στην επιβολή των κανόνων της αγοράς και την κρατική καταστολή. Ο αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, των σπόρων και της γης, ο αγώνας ενάντια στην καύση σκουπιδιών, στις ανεμογεννήτριες και το LNG, συναντώνται και συνομιλούν για να χτίσουμε τις αντιστάσεις μας συλλογικά σε μια κοινωνία με αυτόνομες κοινότητες αγώνα και ελεύθερους ανθρώπους», αναφέρει η Ανεξάρτητη Πηλιορείτικη Ομάδα Δράσης.

Το πρόγραμμα της Γιορτής

Σάββατο 29/4/23

10:00 Έναρξη γιορτής – διάθεση φυτωρίων

10:30 Εργαστήρι COB φυσική δόμηση και βιοκλιματική αρχιτεκτονική

12:00 Εργαστήρι για παιδιά, δημιουργία λαχανόκηπου

17:00 Συζήτηση: Κοινά αγαθά, ιδιωτικοποιήσεις, καταστολή, αντιστάσεις. Συμμετέχουν: Γιάννης Μπίλλας, Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου, Αιγίλοπας, Α.Π.Ο.Δράσης

Κυριακή 30/4/23

10:30 Εργαστήρι αναπαραγωγής και συντήρησης φυτών και σπόρων

11:30 Ανταλλαγή Σπόρων

12:30 Συζήτηση: Αυτόνομες κοινότητες, κοινότητες αγώνα. Συμμετέχουν: Λεωνίδας Οικονομάκης, Α.Π.Ο.Δράσης, Αιγίλοπας

15:00 Γλέντι με παραδοσιακή μουσική. Παίζουν: Αντώνης Βούλγαρης, Λαούτο / Μιχάλης Καραμούτης, Κλαρίνο / Τρύφων Καρατζιώλης, Βιολί / Απόστολος Κανδήλας, Κρουστά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου