ΠΗΛΙΟ

Η Αργαλαστή αποκτά απινιδωτή με πρωτοβουλία των κατοίκων

η-αργαλαστή-αποκτά-απινιδωτή-με-πρωτο-930540

Κατάφεραν να συγκεντρώσουν το ποσό που απαιτούνταν και θα εγκατασταθεί έξω από το γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης που λειτουργεί ιδιώτης

Τον πρώτο της απινιδωτή αποκτά η Αργαλαστή με πρωτοβουλία των ίδιων των κατοίκων. Η προσπάθεια για τη συγκέντρωση του ποσού επιτεύχθηκε και ο απινιδωτής πρόκειται να εγκατασταθεί σε κεντρικό σημείο, προκειμένου να είναι προσβάσιμος σε κάθε έναν που μπορεί να βρεθεί ανάγκη.

Η πρωτοβουλία για την προμήθεια απινιδωτή είχε ξεκινήσει από τις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου, όταν ο πρώην τοπικός σύμβουλος Αργαλαστής, Χρήστος Κωστάκης, είχε καταθέσει την πρόταση στους συμμετέχοντες σε σεμινάριο πρώτων βοηθειών και χρήσης απινιδωτή, που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή.

Κάτοικοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, ενώ στην απόκτηση του απινιδωτή συνέβαλλε, σύμφωνα με τον κ. Κωστάκη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. και βουλευτής Μαγνησίας, Χρήστος Μπουκώρος.

Η συσκευή που σώζει ζωές, κόστισε τελικώς 957 ευρώ και αποκτήθηκε από τους κατοίκους. Σύμφωνα με τον κ. Κωστάκη, ο οποίος λειτουργεί ιδιωτικό γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης στο Νότιο Πήλιο και συγκεκριμένα στον κεντρικό δρόμο, στην Αργαλαστή, «όλοι οι πολίτες του κόσμου μπορούν να σώσουν μία ζωή και εδώ στην Αργαλαστή το υλοποιούμε».

Η παρουσίαση του απινιδωτή θα γίνει σήμερα, Σάββατο, στις έξι το απόγευμα, στην καφετέρια Deep Green και στην εκδήλωση θα συμμετέχει καρδιολόγος και εκπρόσωποι της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων.

Επίσης στην ίδια εκδήλωση θα δοθούν τα πιστοποιητικά παρακολούθησης των σεμιναρίων πρώτων βοηθειών καθώς και δώρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου