ΠΗΛΙΟ

Σχολεία γλίτωσαν από τριήμερο λουκέτο

σχολεία-γλίτωσαν-από-τριήμερο-λουκέτ-926464

Αλλά υποβλήθηκαν σε ασκήσεις ετοιμότητας από τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικό

Από τριήμερο λουκέτο, που παραμονές της 25ης Μαρτίου θα ανέτρεπε ολόκληρο τον προγραμματισμό τους, γλίτωσαν οι σχολικές μονάδες στις Μηλιές, ωστόσο εκπαιδευτικοί και γονείς υποβλήθηκαν σε… ασκήσεις ετοιμότητας από τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικό. Τα σχολεία λειτούργησαν κανονικά από τη Δευτέρα έστω κι αν χρειάστηκε δύο φορές εκπαιδευτικοί να επιδοθούν σε μαραθώνιο για να ενημερώσουν το σύνολο των γονέων των μαθητών και μάλιστα σε χρόνο εκτός σχολικού ωραρίου.

Οπως είναι γνωστό, ο κ. Μιτζικός έλαβε μονομερή απόφαση για την τριήμερη αναστολή λειτουργίας των σχολείων στις Μηλιές, επειδή θα γίνονταν εργασίες ασφαλτόστρωσης σε τμήμα 600 μέτρων στον δρόμο.

Στην απόφαση δεν είχαν αντιδράσει μόνο αντιπολιτεύσεις στον δήμο, αλλά και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί που όμως δεν εισακούστηκαν. Εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι θα μπορούσαν να περάσουν κανονικά τα λεωφορεία το πρωί για να οδηγήσουν τους μαθητές στο σχολείο και στο σχόλασμα, τα συνεργεία θα μπορούσαν να σταματήσουν για μισή ώρα να φύγουν τα λεωφορεία. «Δεν μπορούν να κλείνουν σχολεία επειδή θα πέσουν μερικά μέτρα ασφάλτου. Τα σχολεία έχουμε τον προγραμματισμό μας. Και η τηλεκπαίδευση σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τη δια ζώσης διδασκαλία», ανέφεραν ενοχλημένοι εκπαιδευτικοί.

Στο άκουσμα της ακατανόητης απόφασης που δεν έχει προηγούμενο σε καμία άλλη περιοχή της χώρας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας αποφάσισε να μην προχωρήσει σε εργασίες και ενημέρωσε την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας προκειμένου να ενημερωθεί με τη σειρά του ο Δήμος Νοτίου Πηλίου.

Και πάλι εκπαιδευτικοί ήταν εκείνοι που υποβλήθηκαν σε… ασκήσεις ετοιμότητες. Για την πρώτη απόφαση του δημάρχου ότι δηλαδή τα σχολεία θα έκλειναν από Δευτέρα έως και σήμερα, Τετάρτη, οι διευθυντές έλαβαν γνώση την Παρασκευή το βράδυ και επιδόθηκαν σε μαραθώνιο από τα σπίτια τους για να ενημερώσουν τους γονείς να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο και να ετοιμαστούν για μαθήματα μέσω WEBEX.

Οταν ο δήμαρχος, Μιχάλης Μιτζικός υποχρεώθηκε να αλλάξει την απόφασή του, καθώς οι εργασίες ασφαλτόστρωσης αναβλήθηκαν, οι διευθυντές ενημερώθηκαν Σάββατο βράδυ και ξεκίνησε δεύτερος γύρος ενημερώσεων των γονέων των μαθητών, ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά, όπως και τελικώς έγινε.

Σημειώνεται ότι αυτές τις ημέρες, στα σχολεία γίνονται πρόβες για την παρέλαση αλλά και τις γιορτές που ετοιμάζει κάθε σχολική κοινότητα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου