ΠΗΛΙΟ

Προσωρινή επιστροφή του χειμώνα με χιόνια

προσωρινή-επιστροφή-του-χειμώνα-με-χι-924981

Προσωρινή επιστροφή του χειμώνα με ανοιξιάτικο… χιόνι να ντύνει στα λευκά τα ορεινά του Πηλίου, την Ανάβρα και το Κεραμίδι.

Η χιονόπτωση ξεκίνησε από τα μεσάνυκτα της Πέμπτης στα ορεινά της Μαγνησίας και συνεχίστηκε έως και χθες στις επτά το πρωί. Μολονότι ήταν συνεχόμενη, ήταν ήπιας έντασης και δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, από νωρίς το βράδυ της Πέμπτης, υπήρχαν μηχανήματα σε ετοιμότητα και με τις πρώτες νιφάδες του χιονιού, άρχισαν να επιχειρούν.

Το ανοιξιάτικο χιόνι έπεσε από την Αλυκόπετρα έως τον Προφήτη Ηλία, και αφορούσε σε δύο με τρία εκατοστά ύψος.

Αντίστοιχο ήταν το ύψος της χιονόπτωσης στην Ανάβρα και στο Κεραμίδι.

Συνολικά επτά μηχανήματα επιχείρησαν στα Χάνια και από δύο σε Ανάβρα και Κεραμίδι κρατώντας ανοιχτό το οδικό δίκτυο του νομού. Προβλήματα δεν αναφέρθηκαν ούτε στην κυκλοφορία ούτε στις καλλιέργειες, κυρίως στα δέντρα, που αυτή την περίοδο ξεκίνησαν να ανθίζουν.

Ο προσωρινός χειμώνας μέσα στην άνοιξη έγινε αισθητός και στον Βόλο, όπου από την Πέμπτη το βράδυ και έως και χθες το πρωί, σημειώθηκαν ασθενείς βροχοπτώσεις και χιονόνερο. Κύριο χαρακτηριστικό ήταν η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, όμως από νωρίς το απόγευμα και μετά σημειώθηκε βελτίωση.

Σήμερα Σάββατο, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με το θερμόμετρο στον Βόλο να φθάνει στους 13ο C και αύριο, Κυριακή, η μέγιστη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει στους 18ο C.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου