ΠΗΛΙΟ

Μαζικές θανατώσεις σκύλων στη Ζαγορά

μαζικές-θανατώσεις-σκύλων-στη-ζαγορά-924430

Αμεση η αντίδραση της δημοτικής αρχής Ζαγοράς- Μουρεσίου για τα αδέσποτα που βρήκαν φρικτό θάνατο

Τεράστια αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου, με τους κατοίκους να βρίσκουν καθημερινά νεκρά σκυλιά στις πόρτες των σπιτιών τους.

Ρεπορτάζ: ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μόλις την τελευταία εβδομάδα, δέκα σκυλιά δεσποζόμενα, αλλά και αδέσποτα, έχουν βρει φρικτό θάνατο, πιθανότατα, από φόλες που έχουν πέσει στην περιοχή. Η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ενημερώνει τους πολίτες να διαφυλάξουν τα ζώα τους.

Η Φιλοζωική ενημερώθηκε από κάτοικο της Ζαγοράς, που μόλις πριν από δύο μέρες βρήκε τον τετράποδο φίλο του ετοιμοθάνατο. Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε για να τον σώσει, δυστυχώς ο σκύλος κατέληξε. Η οργή του στα κοινωνικά δίκτυα μέσω διαδοχικών αναρτήσεων είναι διάχυτη. Ο ίδιος ζητάει την παρέμβαση εισαγγελέα, αλλά και φιλοζωικών σωματείων.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο Μιχάλης Στασινός αναφέρει ότι ο ίδιος δεν γνώριζε ότι υπήρχαν παρόμοια περιστατικά στην περιοχή και ενημερώθηκε μετά τις αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα. «Στην περιοχή μας υπήρχαν σποραδικά κάποια περιστατικά με φόλες, αλλά ποτέ κάτι τόσο μαζικό. Μέσα σε μία εβδομάδα να έχουν θανατωθεί δέκα ζώα, είναι πρωτάκουστο», τονίζει, ενώ προσθέτει ότι τον δικό του σκύλο τον εντόπισε φαρμακοποιός της περιοχής που αμέσως έσπευσε να δώσει ατροπίνη στο ζώο, αλλά μάταια.

Η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, από πλευράς της, κάνει λόγο για «δίποδο τέρας που σκορπίζει τον θάνατο» σε άμοιρους δεσποζόμενους και αδέσποτους σκύλους της περιοχής. Ήδη σε μικρό χρονικό διάστημα τα περιστατικά με νεκρούς σκύλους στη Ζαγορά Πηλίου, ανέρχονται στα 10 και οι ιδιοκτήτες των νεκρών ζώων θα κινηθούν νομικά, σε μήνυση κατ’ αγνώστων. Υπενθυμίζεται ότι το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα κατά της ζωής των ζώων (θανάτωση), αποτελεί σύμφωνα με το νόμο κακούργημα και οι κυρώσεις είναι πολύ αυστηρές.

Ωστόσο, η δημοτική αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου αντέδρασε άμεσα ζητώντας τη διερεύνηση του περιστατικού για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών και την άσκηση ποινικής δίωξης. Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Κουτσάφτης, απευθύνθηκε άμεσα στο Τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και, παράλληλα, συντάχθηκε μήνυση κατά αγνώστων για την αποτρόπαια ενέργεια δηλητηρίασης των ζώων με την επισήμανση πως και στο πρόσφατο παρελθόν, υπήρξαν καταγγελίες δημοτών για θανάτωση ζώων και σε άλλες περιοχές του Δήμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου