ΠΗΛΙΟ

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί τη συντήρηση και σήμανση μονοπατιών

η-περιφέρεια-θεσσαλίας-χρηματοδοτεί-922638

Με χρηματοδότηση από το Leader 2014-2020, η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά στη συντήρηση και σήμανση 23 μονοπατιών στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου.

Το δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου συντηρείται και αναδεικνύεται με ήπιες παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 248.000 ευρώ που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Leader του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου που αφορά σε 23 μονοπάτια, συνολικού μήκους 130 περίπου χιλιομέτρων. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου. Γίνονται:

– Εργασίες συντήρησης και βελτίωσης της βατότητας όπως: διαπλάτυνση και καθαρισμός των μονοπατιών από θάμνους, κλαδιά, χόρτα σε πλάτος 2 μέτρων, για την ανεμπόδιστη διέλευση των πεζοπόρων, άρση των καταπτώσεων χωμάτων, λίθων και κορμών δένδρων κατά μήκος των μονοπατιών όπου χρειάζεται, κατασκευή λιθόστρωσης και πέτρινων σκαλοπατιών σε σημεία που χρειάζεται να δημιουργηθεί πιο ομαλή κλίση, κατασκευή νέας κινητής ξύλινης γέφυρας σε σημεία όπου προϋπάρχει και σε ρέματα, τοποθέτηση ξύλινων κιγκλιδωμάτων, κατασκευή αναλημματικού τοίχου από ξηρολιθοδομή ανάντη του μονοπατιού προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές καταπτώσεις.

– Σήμανση με ειδικές πινακίδες κατεύθυνσης (επιβεβαιωτικό σημάδι), κατεύθυνσης σε πάσσαλο (επιβεβαιωτικό σημάδι), πινακίδες διαδρομής και πινακίδες περιοχής με πληροφορίες για τον επισκέπτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου