ΠΗΛΙΟ

Απατεώνες την «έστησαν» σε αγρότη στη Ζαγορά και τον λογιστή του

απατεώνες-την-έστησαν-σε-αγρότη-στη-921538

Κατάφεραν συνολικά να αρπάξουν 13.150 ευρώ

Η απάτη με τη δήθεν πώληση ενός αυτοκινήτου φαινόταν από… μακριά. Όμως, δεν την πάτησε μόνο ο 37χρονος αγοραστής, αλλά και ο 67χρονος λογιστής του. Ο αγρότης πλήρωσε 10.250 ευρώ για ένα αυτοκίνητο που θα αγόραζε από ιντερνετική αγγελία και ο λογιστής του 2.900 ευρώ που κλήθηκε να εξυπηρετήσει τον πελάτη του.

Την απάτη έστησαν ένας 26χρονος από την Κόρινθο με μια φίλη του και χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκρινε ένοχο ερήμην τον «εγκέφαλο» για απάτη κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα από κοινού και κατά συρροή. Του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης τριών ετών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ.

Ερήμην καταδικάστηκε για άμεση συνέργεια και η φίλη του με ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματική ποινή 800 ευρώ. Η τριετής αναστολή αποφασίστηκε να δοθεί υπό τον όρο της χρηματικής ικανοποίησης του συνόλου της ζημίας που υπέστησαν τα θύματα.

Η απάτη

Ο 26χρονος από την Κόρινθο έβαλε αγγελία για την πώληση ενός αυτοκινήτου Nissan Navara το καλοκαίρι του 2020, με αντίτιμο 7.000 ευρώ. «Τσίμπησε» ο αγρότης και ξεκίνησε η περιπέτειά του. Επικοινώνησε με τον 26χρονο, που του έδωσε, όπως αποδείχτηκε, ψεύτικο όνομα και ο νεαρός πωλητής του είπε πως το αυτοκίνητο βρίσκεται στην Κεφαλονιά.

Εκτός των 7.000 ευρώ ζήτησε και 600 ευρώ για την μεταφορά. Με αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα ζητούσε χρήματα για την τιμολόγηση του οχήματος, για την υπεραξία, για τον ΦΠΑ, για το μηχανολογικό και με διάφορες δικαιολογίες του απέσπασε 10.250… χωρίς ποτέ να του παραδώσει το αυτοκίνητο.

Ανάμεσα στα τηλεφωνήματα εμφανίστηκε και ένα πρόσωπο που δήλωσε λογιστής του δράστη και ο αγρότης κατέθεσε ένα επιπλέον ποσό που του ζητήθηκε για να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση και η μεταφορά. Μετά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις, ο αγρότης άρχισε να «ξυπνά», καθώς ενημερώθηκε από τον λογιστή του πως ο πωλητής του απέσπασε χρήματα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταβίβασης και εκείνος τα έδωσε για να εξυπηρετήσει τον φίλο και πελάτη του. Στο μεταξύ, τα ποσά κατέληγαν στον λογαριασμό της φίλης του απατεώνα.

Όταν αποκαλύφθηκε η απάτη ο αγρότης ζήτησε να του επιστραφούν όλα τα χρήματα και ο απατεώνας «συμφώνησε», στέλνοντάς του και ένα αντίγραφο κατάθεσης χρημάτων, αλλά αποδείχτηκε πως και αυτό ήταν πλαστό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου