ΠΗΛΙΟ

Το «ευχαριστώ» γιατρού για επείγον περιστατικό απεγκλωβισμού

το-ευχαριστώ-γιατρού-για-επείγον-πε-915460

Την υψηλή ετοιμότητα των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου αλλά και την κουλτούρα αλληλεγγύης στον τοπικό πληθυσμό, αναδεικνύει με ευχαριστήρια επιστολή της προς τον Δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου, η ιατρός του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς κ. Βάνα Μακρή.

Αναφερόμενη σε περιστατικό επείγουσας διακομιδής στη διάρκεια της κακοκαιρίας «Barbara», σε περίοδο σφοδρής χιονόπτωσης, επισημαίνει:

«Όταν η ανθρωπιά συναντάει τον επαγγελματισμό…

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημόσια τον δήμαρχο Ζαγοράς- Μουρεσίου κ. Παναγιώτη Κουτσάφτη για την άμεση και αποτελεσματική βοήθεια και παρέμβασή του σε ένα περιστατικό απεγκλωβισμού ασθενούς εν μέσω σφοδρής χιονόπτωσης.

Κλήθηκα να επέμβω σε περιστατικό συνανθρώπου μας, ο οποίος έκρινα πως έχρηζε άμεσης μεταφοράς του στο νοσοκομείο. Άμεσα απευθύνθηκα στον δήμαρχο, από τον οποίο ζήτησα μηχάνημα απομάκρυνσης χιονιού, άτομα με φτυάρια για διάνοιξη μονοπατιού και αυτοκίνητο για την μεταφορά του ασθενούς στο νοσοκομείο.

Σε επτά λεπτά είχε ήδη αρχίσει το εγχείρημα με ευτυχώς αίσιο τέλος, μιας και ο ασθενής με την προσωπική συμβολή και βοήθεια του κ. Βασιλείου Ρεπανίδη (αντιδημάρχου καθαριότητας και πρασίνου-θέματα άρδευσης και αγροτικής οδοποιίας Δ.Ε. Ζαγοράς) και ενός ακόμη συναδέλφου του (να με συγχωρέσει αλλά δεν γνωρίζω το όνομα του), μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου ασφαλής, όπου και νοσηλεύεται.

Δεν θα μπορούσα να μην ευχαριστήσω τους δύο γείτονές μου, οι οποίοι απεγκλώβισαν εμένα πρώτα από το σπίτι μου έτσι ώστε να μπορέσω να προσεγγίσω τον συνάνθρωπο μου που χρειαζόταν βοήθεια.

Όσο συνεχίζετε με αυτό το σθένος, θα βρίσκεται συμμάχους.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς».

Ο Παν. Κουτσάφτης

Ο δήμαρχος κ. Παν. Κουτσάφτης, ευχαριστώντας την γιατρό για την δημόσια έκφραση ευχαριστιών, τόνισε πως τα ζητήματα υγείας βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της Δημοτικής Αρχής, ιδιαίτερα σε καιρικές συνθήκες με δυσκολίες προσβασιμότητας.

«Κάναμε μεγάλο αγώνα για να κρατήσουμε το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς λειτουργικό, να επισκευαστεί, να εξοπλιστεί για την κάλυψη αναγκών, να καλυφθούν οι θέσεις υγειονομικού προσωπικού και των πληρωμάτων των ασθενοφόρων.

Τονώθηκε το αίσθημα ασφάλειας μονίμων κατοίκων και επισκεπτών, γνωρίζοντας πως το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς αποτελεί λειτουργική μονάδα πρωτοβάθμιας Υγείας χάρη και στις προσπάθειες του προσωπικού του, τις οποίες αναγνωρίζει η τοπική κοινωνία.

Υποστηρίζοντας ως κορυφαία προτεραιότητα την αδιάκοπη λειτουργία του ΚΥ, ιεραρχήσαμε μέσα από ειδικά πρωτόκολλα διαδικασίες παρεμβάσεων όπως απεγκλωβισμοί και διακομιδές στη διάρκεια ακραίων καιρικών φαινομένων.

Αξιοποιώντας εξοπλισμό και προσωπικό, ενεργοποιώντας ιδιώτες, αναπτύσσοντας συνέργειες με την Περιφέρεια, κινητοποιώντας εθελοντές κ.α., προσπαθούμε κάθε φορά που απαιτείται να σώσουμε ζωές, να προστατεύσουμε περιουσίες, αγροτική παραγωγή και κτηνοτροφία, να αποκαταστήσουμε προσβασιμότητα στα σχολεία μας, σε υπηρεσίες, κατοικίες και επιχειρήσεις, σε όλα τα χωριά μας.

Οι δημόσιες ευχαριστίες της κ. Μακρή όπως και πολλές ακόμη συνδημοτών μας, τουριστών κ.α., αποτελούν αναγνώριση μιας δύσκολης προσπάθειας να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά συνέπειες των κακοκαιριών ώστε οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς», ανέφερε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου