ΠΗΛΙΟ

Αποκλεισμένο το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής

αποκλεισμένο-το-κέντρο-υγείας-αργαλα-913822

Γιατρός σταμάτησε αποχιονιστικό για να καθαρίσει τον δρόμο – «Εκτός από το κεντρικό δίκτυο δεν καθαρίστηκε κανένας δρόμος και δεν έγινε ρίψη αλατιού», ξεσπά κάτοικος

Μαίνεται η οργή κατοίκων του Δήμου Νοτίου Πηλίου για την αναλγησία που επέδειξε ο τοπικός μηχανισμός κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα». Οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι καθημερινές με κατοίκους της περιοχής να ξεσπούν που έμειναν χωρίς θέρμανση, ρεύμα και τηλέφωνο, ενώ αποκλεισμένο βρέθηκε και το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, ο δρόμος προς το οποίο αποχιονίστηκε μόνο με παρέμβαση γιατρού που σταμάτησε μηχάνημα πάνω στον δρόμο!

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση δημότη για την πρώτη ημέρα της χιονόπτωσης, την προηγούμενη Τρίτη, οπότε και 20 εκατοστά χιονιού, ήταν αρκετά να θάψουν το Νότιο Πήλιο.

Όπως αναφέρεται στη δημόσια ανάρτηση, ο δρόμος Χόρτου – Αργαλαστής ήταν κλειστός με μόλις 20 εκατοστά χιονιού, ενώ το πρώτο εκχιονιστικό πέρασε στις 10:35 το πρωί.

Ο ίδιος χρειάστηκε να μετακινηθεί στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής και μάλιστα επειγόντως για σοβαρό τραυματισμό στο χέρι. Όπως διαπίστωσε το Κέντρο Υγείας ήταν αποκλεισμένο.

«Παρά τις αλλεπάλληλες κρούσεις στις υπηρεσίες του δήμου για απεγκλωβισμό του ασθενοφόρου και της εισόδου του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση και μόνο μετά από παράκληση εφημερεύοντα γιατρού (ο οποίος παρέμεινε σε εφημερία περισσότερο από 48ωρες) προς διερχόμενο συνεργείο υπήρξε ανταπόκριση με το συγκεκριμένο συνεργείο να προβαίνει σε αποχιονισμό του δρόμου που οδηγεί στην είσοδο του κέντρου υγείας, με το ασθενοφόρο ωστόσο να παραμένει εγκλωβισμένο και χωρίς καμία επιπλέον μέριμνα για τους παραμένοντες σε διαρκή εφημερία γιατρούς και προσωπικό», περιγράφει ο δημότης.

Ο ίδιος καταγγέλλει ότι «εκτός των άλλων δεν είχε πραγματοποιηθεί κλάδεμα δέντρων εκατέρωθεν του δικτύου της ΔΕΗ με αποτέλεσμα πολλαπλές βλάβες λόγω κομμένων καλωδίων από πτώσεις κλαδιών και συνέχεις πτώσεις του δικτύου πέρα του 48ωρου, με συνέπεια πάμπολλα σπίτια ηλικιωμένων να μείνουν χωρίς θέρμανση και φαγητό. Για αποζημιώσεις λόγω βλάβης συσκευών εξαιτίας των αυξομειώσεων στη τάση ούτε λόγος….».

Και η οργή ξεχειλίζει: «Κανένας αποχιονισμός δεν πραγματοποιήθηκε εκτός του κεντρικού οδικού δικτύου των χωριών του δήμου του Ν. Πηλίου και καμία ρίψη αλατιού».

Ο ίδιος συγχαίρει το πλήρωμα του εκχιονιστικού της περιφέρειας που βοήθησαν τα μέγιστα στη μετακίνηση του και εκφράζει τον σεβασμό του στα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για «τον τιτάνιο αγώνα που έδωσαν για την αποκατάσταση του δικτύου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου